torsdag 28 juni 2012

Handeksem

Nu så här i vintertider har mitt eksem på händerna blivit värre än någonsin. Under sommaren gick det att hålla det under kontroll någorlunda men nu är det värre än det någonsin varit förut, irriterat, rött och sprucket. Jag vet inte vad jag skall ta mig till, tyvärr ser det ut som att jag kommer att bli tvungen att använda vanlig kortisonsalva, med mineralolja och andra trevligheter. Jag har försökt med olika naturliga handkrämer men ingen har hjälpt hittills.

Jag har funderat på att köpa Essential Care Organic Repair Lotion som sägs kunna hjälpa mot eksem, men vet inte riktigt var jag skall få tag på den. Visserligen säljs den på softskin men portot till Finland är ganska så högt, åtminstone förra gången jag beställde därifrån. Mailade dem för flera veckor sedan och frågade om portot men har fortfarande inte fått något svar.

Så här till slut, är det någon som kan ge mig några råd i min kamp mot handeksem?

2 kommentarer:

  1. För mig fungerar madara handkräm jättebra. Bonus är att den dessutom är ekologisk. Alla andra krämer jag testat gör händerna mjuka men ökar klådan. Den går dessotom in i huden rätt snabbt vilket är viktigt för mig, hatar att kladda ner allt jag tar i bara för att jag måste smörja in händerna. I mellanåt får jag dock utbrott och då stryker jag på lite emovat och sen använder jag hankrämen minst två ggr per dag. Mina handeksem ska tydligen mest bero på torr hud snarare än kontaktallergi, jag gissar att olika typer av eksem kräver olika krämer så det är ju inte garanterat att den fungerar för dig också men det borde vara värt ett försök. Krämen kostar strax under hundralappen om du söker efter den på nätet. Jag vet att bla eleven.se har den. Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Skall köpa hem och testa Madaras handkräm. Använder just nu en parfymfri handkräm ur Decubals naturliga serie som funkar bra, den är inget utöver det vanliga men det är en av få handkrämer som inte irriterar mitt eksem det minsta.

      Radera