fredag 29 juni 2012

Jojobaolja


Nästa basolja som jag tänker samla ihop lite fakta om är jojobaoljan. Själv använder jag den bl.a. som sminkborttagare, fotkräm, nagelbandsolja och som solskydd.




›
På de flesta ingredienslistor (INCI) finner du den under dess
latinska namn Simmondsia Chinensis Oil.

› Jojobaolja får man från jojobabuskens frön som mals.

› Det sägs att jojobaoljan går in djupare i huden än någon annan olja eftersom den liknar hudens eget fett.

› Är en halvfet olja vilket betyder att det tar en tid för den att absorberas av huden.

› Kan användas på psoriasis och eksem och sägs också ha en reglerande effekt på bakterier.

› Oljan anses balansera talgproduktionen och funkar för både de med torr och fet hy.

› I håret kan man använda den för torra hårtoppar eller för
eksem och mjäll i hårbotten.

› Förfinar hudens textur.

› Har en solskyddsfaktor på runt 4 och sägs också förbättra hudens pigmentering.

› Passar alla hudtyper.



Källor: shenet, örtblomman, bild 2 och 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar