torsdag 28 juni 2012

Räddaren i nöden


Som jag skrivit om tidigare så har jag till och från haft problem med eksem på händerna. Efter att det lugnade ner sig efter julen så trodde jag att det var borta i alla fall för en tid framöver, men för ett par veckor sedan kom det tillbaka i form av röda, torra och spruckna fläckar på händerna.

Jag fattade inte alls vad det berodde på till en början, men ganska snabbt kom jag fram till att det berodde på handkrämen jag använde för tillfället; Lavera Basis Sensitiv Handkräm, som är en vädligt bra handkräm men som ändå på något sätt irriterar mina händer och får eksemfläckarna på dem att bli riktigt ilsket röda. När jag tänkte efter kom jag på att eksemet hade varit nästan helt borta under tiden jag använt Decubals Handkräm. När jag började använda den igen så gick eksemet bort, gissa om det kändes bra. Jag testade också att använda andra handkrämer men alla fick mitt eksem att blossa upp, den enda som funkar är Decubals, som jag ändå inte var sådär jätteförtjust i när jag recenserade den. Men den har visat sig vara en riktig räddare i nöden.

Jag måste poängtera att jag inte på något sätt tycker att Laveras handkräm är dålig, jag tycker fortfarande att den är en av de bästa handkrämer jag testat men den funkar helt enkelt inte på eksemiga händer. Jag har funderat på om det kan vara så att det är de eteriska oljorna i de andra handkrämerna som irriterat eksemfläckarna på mina händer, eftersom Decubals handkräm inte innehåller några eteriska oljor, någon som vet om så kan vara fallet?

2 kommentarer:

 1. Jag tror helt klart att eksemet kan ha med de eteriska oljorna att göra. Det är ju rätt "starka" eller hur jag ska uttrycka det. Jag har märkt det samma, på mig fungerar vanliga vegetabiliska oljor bäst just nu.
  Decubals ekologiska har jag velat prova, kanske ska ta och köpa mig en tub. Mitt eksem har blivit rejält rött och hela händerna är täckta. Kliar gör det med!

  Vet du om du är allergisk mot något? Jag är säker på att mitt beror på något jag äter men jag vet inte vad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänker också att mitt beror på något jag äter, brukar nämligen också få röda prickar i armvecken som ser ut som typiskt allergieksem. Har dock ingen aning vad det är som jag är allergisk mot, har tagit en del tester men de har inte visat på något särskilt.
   Det är väldigt klurigt att veta vad man är allergisk mot tycker jag, särskilt när det gäller matallergi. Har du testat dig för allergi någon gång?

   Radera