fredag 29 juni 2012

Antiinflammatorisk mat


Något som jag tycker är väldigt intressant att läsa om är antiinflammatorisk kost, som i kortet syftar på hur en del livsmedel verkar inflammationshämmande i kroppen och på så sätt har positiva effekter på vår hälsa. På nätet hittar man massor med information om antiinflammatorisk mat och vad man skall äta om man vill få ut den bästa effekten av sin mat.

Här ovan finns t.ex. en bild av en antiinflammatorisk kostpyramid som man hittar här, om man klickar på de olika nivåerna i pyramiden får man mer info om vad som är bra att äta och varför, väldigt intressant och lätt att förstå sig på.


På sidan metabolismadvice har man också listat livsmedel med en speciellt hög antiinflammatorisk verkan på ett överskådligt sätt.


Om man vill läsa en bok om ämnet kan man t.ex. läsa Sanna Ehdins bok Sannas Matbok - För den självläkande människan som handlar om just antiinflammatorisk kost eller IFD kost som det också kallas, finns på t.ex. adlibris och innehåller också över 140 recept, är väldigt nyfiken på denna.


Om man är nyfiken på vilka livsmedel man skall undvika om man vill äta antiinflammatoriskt finns en väldigt bra lista på The Conscious Life där man listar de 10 mest inflammationsframkallande livsmedlen. Om varje livsmedel skriver man varför just det livsmedlet är inflammationshöjande, var man hittar det och vad man kan byta ut det till. På listan återfinns bland annat socker, alkohol, livsmedelstillsatser och transfetter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar