söndag 19 januari 2014

Träningsmotivation

Som nyårslöfte hade jag att komma igång med träningen igen, främst muskelträningen då jag aldrig riktigt tränat dem och därför är de väldigt svaga. Man vill ju känns sig stark och frisk och dessutom är starka muskler viktigt för att hålla uppe kroppen och ge stöd åt ben och leder.Jag har aldrig riktigt tyckt det varit särskilt kul att styrketräna men nu har jag hittat något som faktiskt gör att jag ser framemot att köra mitt dagliga träningspass. Nämligen träningsvideor på youtube. För att hitta lite träningsmotivation så bestämde jag mig för att leta runt lite på youtube. Där kom jag över träningsvideor gjorda av duktiga Cassey Ho som har träningskanalen blogilates, hon skriver även en blogg med samma namn.


För första gången på länge så känns det som att träning faktiskt är riktigt rolig. På blogilates hittar man en mängd olika träningsvideor indelade i kategorier. Det finns även färdiga träningsprogram som kommer ut varje månad samt ett nybörjarprogram som jag följer. Jag är nu på dag nio och det känns som det är riktigt effektiv träning fast det är för nybörjare. Känns väldigt kul att man har ett färdigt program att följa så man vet exakt vad man skall göra varje dag.

4 kommentarer:

 1. Vad kul att du känner dig motiverad och tycker det är skoj! :-)
  Jag ska kolla in hennes sida också. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns väldigt kul för omväxlings skull! ;)
   Gör det, där finns massor med bra videor!

   Radera
 2. Blogilates har jag följt ett tag nu och tycker hon är nog en av den bästa sorten!
  Inte nog med att hon är utbildad PT och gjort det i ca 7 år, så är det fantastiskt av henne att erbjuda gratis träningslektioner som många andra tar betalt för som inte ens har hennes bakgrund.
  Har laddat ner hennes schema under december, men aldrig kommit till att göra det strikt då jag känner jag funnit en annan slags rutin som funkar för mig. Jag brukar ha en så kallad "Option"-dag när det kommer till träning där jag får välja att prova något nytt och då brukar jag alltid falla för hennes videos :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Tänk att hon tar sig tid att göra det helt gratis, verkligen fantastiskt! :)
   Testade videon som du skrev om på din blogg idag, och den kändes riktigt bra!

   Radera