lördag 25 januari 2014

Favoriter 2013: Hudvård

Inom hudvårdskategorin har jag fått två nya favoriter detta år. Båda två riktigt bra grejer som passar min aknehud mycket bra. Känns som att jag äntligen hittat produkter som bevarar balansen i huden bra, utan att varken torka ut eller täppa till. Jag har inte hunnit recensera alla produkter på listan, men recensioner kommer snart.


i+m Age Protect Rengöringsmjölk: Den här testade jag från början eftersom min mamma hade den hemma. Gissa om jag blev förvånad då jag märkte att en rengöringsmjölk anpassad för mogen hud visade sig passa perfekt till min känsliga aknehud. Rengör effektivt, torkar inte ut och täpper inte till. Sedan jag började använda den här har jag sett en förbättring i min hud.


Suki Bio-Active Purifying Face Serum:  Fungerar riktigt bra på att bekämpa finnar och hålla knottror i huden borta. Tycker också ha märkt av att det skulle bleka akneärr till viss del.


Jojobaolja: Underbar olja som även den känns väldigt bra för min hudtyp. Lugnande, balanserande och återfuktande. Jag har testat jojobaoljan förut under en kort tid, men blev inte helt fast. Men sen tipsade Isabel på Frivolous Girl mig om den och jag bestämde mig för att testa igen under en längre tid. Mycket mild olja och jag är väldigt glad för att jag gav den en andra chans.


Melvita Protective Lip Balm: Jag har ju tjatat rätt mycket om det här läppbalsamet men det är så bra så det tål att upprepas. Finns inget annat läppbalsam som slår detta när det gäller att reparera torra läppar. Underbart på alla sätt och vis!

5 kommentarer:

 1. Vad kul att du gav Jojobaoljan en chans till! :D Det är nog en sådan olja som folk tjatar en att testa men som tar lite tid att se skönheten i ;) Använder den alltid som en bas tillsammans med andra oljor.

  Har snöat in mig på rengöringsmjölkar, ska nog ta och kolla in i+m när jag gjort slut på nån jag för tillfället testar. Tyckte om deras dagkräm från Phyto-Balance som jag fick som prov på Hälsomässan, de berätta att deras produkter för bland/fet/akne hy ska vara otroligt snälla och återfuktande. Dock gillar jag inte när företag stämplar akne i bland/fet-hållet. Efter all research som jag gjort så tycker jag akne och problemhy är en klass för sig som bör behandlas som om det vore väldigt känsligt och nästan torrt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är så glad för att du tipsade mig om den, känns som att jojobaoljan är exakt vad min hud behöver just nu, mild och närande. :)

   Håller med dig om att många rengöringar anpassade för aknehud är på tok för uttorkande. Men den här från i+m är verkligen underbar, min hud känns så mycket bättre sedan jag började använda denna. :)

   Radera
 2. Hej har en fråga om Suki Bio-Active Purifying Face Serum. Tittade på dess innehållsförteckning på nätet och den innehåller eteriska oljor, men det står ingenstans där att den innehåller Citronellol, Geraniol, Limonene eller Linalool vilket många produkter gör som innehåller bland annat lavendel. Jag har beställt innan på nätet där innehållsförteckningen på nätet inte visar att de innehåller citronellol, geraniol, limonene eller linalool men när man sedan får hem produkter står de ämnena med på produkten. Har du lust att se på din produkt var där står? Jag har problem med min hy och har troligen fått rosacea och kan inte använda produkter som innehåller de irriterande eteriska ämnena. Att rengöra med dem är ok men inte att smörja in mig med dem. Tack för hjälpen. Vänligen Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har jag slängt pappförpackningen där ingredienserna står. Men jag har nyss beställt efter en ny flaska så jag återkommer då jag fått hem den ny flaskan. :)

   Radera
  2. Enligt ingredienslistan på pappersförpackningen så innehåller serumet inga av de eteriska oljorna du nämner. :)

   Radera