lördag 23 november 2013

Eliah Sahil Pulverschampo


Eliah Sahil Pulverschampo

INCI: Solum Fullonum (Fullers Earth), Acacia Concinna (Shikakai), Sapindus Mukorossi (Reetha), Emblica Officinalis (Amla), Terminalia Chebula (Harithake), Terminalia Bellirica (Bibhitake), Phyllanthus Urinaria (Bhui Amla).

Det här schampot från Eliah Sahil hör tyvärr till något av de allra sämsta naturliga schampon jag testat. Jag gillar tanken på ett pulverschampo, att det är en väldigt ren produkt och att man inte behöver betala för vatten. Men vad gör det då det inte gör vad det ska.

Pulvret doseras genom små hål i burken och antingen kan man blanda pulvret med vatten i handen eller dosera det direkt i vått hår, jag har testat båda metoderna men har inte fått bra resultat med någon. Håret skall tvättas i två omgångar och under den andra schamponeringen märks det att pulvret löddrar lite om än inte mycket. Att det inte löddrar stör mig inte så länge schampot skulle göra rent bra. Tyvärr så är min hårbotten nästan lika fet efter tvätt som före tvätt med detta schampo, vilket inte känns särskilt kul. Jag har testat att använda det på en massa olika sätt men får ändå samma dåliga resultat. Samtidigt som det lämnar min hårbotten fet blir hårlängderna torra och sträva. Känns som att det här var ett riktigt bottennapp. Det positiva jag kan komma på är att det är rätt drygt, men där tar det slut.

Finns att köpas på hyvinvoinnin för 9,95 € och på bodybazar för 175 kr, innehåller 100 g.

+ Ganska drygt, rengör håret lite.
Hårbotten lämnas fet samtidigt som hårlängderna blir torra. 

Betyget blir 1,5/5 möjliga.

12 kommentarer:

 1. Trist att det inte var bra. Jag har varit lite nyfiken på det men jag är lite nojig med ph i shampo så jag vet inte om jag skulle ge mig på det ändå. Nu slipper jag testa. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert bra att tänka på pH då man väljer schampo, har själv ganska känslig hårbotten så är lite försiktig med vad jag gör med den. Hm, undrar vad lerschampo skulle kunna ha för pH, du råkar inte ha luskat ut det redan? :)

   Radera
 2. Usch vad tråkigt!! Tack för värdefull recension i vilket fall! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen trist att det inte funkade!

   Radera
 3. Jag förstår mig inte riktigt på det här schampot. I början när jag använde det så fungerade det jätte bra, jag behövde inte ens balsam utan tvättade bara lite extra med en hårtvål om håret kändes fortsatt smutsigt. Men helt plötsligt en dag så bara blev håret precis så som du beskriver och fortsatte så sen dess så jag gav upp. Lät schampot vara ett tag sedan försökte jag igen för man vill ju helst inte slösa produkten.. Och nu fungerar det för en tvätt men sedan måste jag använda något annat vid nästa tvätt och sen fungerar det igen, den klarar inte av två tvättar på raken.. Hel skumt.
  Det är tråkigt för jag gillar verkligen idén av pulverschampo och jag gillar doften haha.
  Jag funderar på om det kanske har något med hormoner att göra, eller hårtyp? För när det började krångla för mig var efter förlossning då jag började amma (dvs massvis med hormoner). Jag ammar fortfarande men inte lika mycket.. Jaa jag vet inte.
  Gott doftar det iaf haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har själv upplevt samma sak med aleppotvålen. Först funkade den jättebra men sen helt plötsligt så funkade den inte alls längre. Verkligen konstigt då sådant händer, kanske det kan vara något med hormoner som du säger!

   Radera
 4. Jag är så glad att jag såg det här inlägget eftersom jag tänkt köpa den här produkten, men tror att jag avstår att göra det nu. Mitt hår blir så fett så fort så jag tror inte att det här pulvret skulle hjälpa.

  Ha en bra dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt hår rengjorde det ju i alla fall inte bra, men det kan ju förstås funka väldigt bra för andra, man vet ju aldrig. :)

   Ha en bra dag du också!

   Radera
 5. Hej! Såg din kommentar när jag kikade igenom mailen, så jag skriver en liten hälsning till dig här! Du har precis rätt, även fast jag inte riktigt vill erkänna det själv beror min frånvaro på att jag har fullt upp och varken tid eller ork till att driva bloggen så som jag har gjort tidigare. Det har i sin tur lett till att jag har tappat motivationen till att skriva på bloggen helt. På slutet skrev jag inlägg med väldigt långa mellanrum och det kändes inte alls bra. Jag använder fortfarande naturliga och ekologiska produkter, men behovet av att skriva och dela med mig av dem är inte alls lika stort längre. Sedan har jag märkt att flera av mina "bloggkollegor" har trappat ner väldigt mycket eller till och med lagt av helt, vilket har gjort det lite lättare. Det var så roligt att läsa och kommentera varandras bloggar och det var en liten gemenskap vi hade allihopa, men det finns inte riktigt längre tyvärr. Hoppas att det är bra med dig! Med vänlig hälsning, Agnes (som har fullt upp med hästen, extrajobb och skola).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dig, uppdaterar ju själv inte så ofta. ;) Sluta helt vill jag ju ändå inte göra då jag fortfarande tycker det är väldigt kul att blogga, utan jag skriver då jag känner jag har dig.
   Roligt att höra från dig, bra att allt är bra med dig! :)

   Radera
 6. Hej!
  Jag vill protestera lite här, använder det här schampoot och kan gå upp till en vecka utan att tvätta håret. Tror att det här schampoot funkar bäst på personer som inte använder mycket stylingprodukter eller som har hår som inte behöver starka produkter för att bli rent som är i mitt fall. Varvar detta schampoo med rågmjölstvättar som är typ det mildaste man kan ha.

  så har man lätttvättat hår funkar detta utmärkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med andra åsikter också om det här schampot! Vi är ju så olika så vad som inte funkar för en funkar kanske för en annan. :)

   Under tiden jag använde det här schampot använde jag inte andra stylingprodukter till håret än någon droppe jojobaolja i topparna då och då. Så jag tror inte att det är där felet ligger för min del. Andra naturliga schampon har oftast inga problem med att göra rent mitt hår utan det här schampot funkade helt enkelt inte för mig.

   Radera