torsdag 21 november 2013

Mera liebster frågor

Här kommer svaren till frågorna som Mitte ställde till mig i samband med Liebster Award. Jag fick också en Liebster Award av Isabel så jag svarar även på de frågorna i det här inlägget. Tack igen båda två för awarderna, de gjorde mig väldigt glad!

Mittes frågor till mig:

1. Vilken är din hud- och hårtyp?

Jag har en aknebenägen hud som är ganska känslig, den kan både kännas torr och fet på samma gång. Jag har långt hår med lite självfall, jag har ganska grova hårstrån och mitt hår blir också väldigt lätt torrt.

2. Tre viktigaste kriterierna när du väljer hudvård? (typ: ekocertifierat/naturbaserat, priset, oparfymerat etc)

Framför allt vill jag förstås att det skall vara bra ingredienser, helt naturliga grejer. Jag är rätt petig då det kommer till ingredienser och om det så bara är en ingrediens jag inte gillar så köper jag inte produkten ifråga. Sen vill jag förstås att det skall vara effektivt och funka för min hud/hårtyp och priset spelar också roll.

3. Vilken typ av hudvårdsprodukter använder du?

Det jag dagligen använder är ansiktsrengöring, ansiktsvatten, serum och ansiktsolja. Sen kan jag lägga ansiktsmask eller peela huden då och då men jag har märkt att min hud egentligen mår bäst då jag inte gör så mycket åt den utan låter den vara ifred, så jag försöker att ta det lite lugnare nuförtiden och inte testa en massa olika grejer på min hud.

4. Favoritprodukter/märken?

Som jag skrev då jag svarade på Malins frågor så varierar mina favoriter rätt mycket så jag hänvisar till mina favoritlistor för den som är intresserad. Vad gäller märken så skulle jag nog inte säga att jag har något speciellt favoritmärke men jag gillar t.ex. i+m Naturkosmetik, 100% Pure, Logona, Lavera, Lily Lolo, Akamuti, Suki, Dr.Hauschka och Weleda, även om jag inte gillat allt jag testat från en del av dessa märken.

5. Vilka kemikalier/ingredienser är viktigast för dig att undvika?

Viktigast för mig är att undvika sulfater, parabener, mineralolja, PEG.ar, syntetisk parfym osv.

6. Vilka ingredienser ser du gärna i din hudvård?

Gärna lugnande ingredienser som t.ex. kamomill, calendula och aloe vera. Naturlig salicylsyra är inte heller helt fel för min aknebenägna hud. Välgörande oljor gillar jag också!

7. Var handlar du helst kosmetika och hudvård?

Mest köper jag på nätet för att det helt enkelt är enklare och ibland också billigare. Mest handlar jag nog från naturisimo och bionaturel. Iherb har jag också köpt en del ifrån på sistone.

8. Kostvanor, är du allätare eller håller du en speciell diet?

Jag har i det här inlägget skrivit lite om mina kostvanor. Jag är inte allätare men jag håller inte heller diet, jag försöker helt enkelt äta det jag mår bra av.

9. Hur ser du på hälsa och träning?

Självklart anser jag att de hänger ihop och jag vet med mig själv att jag mår mycket bättre då jag tränar regelbundet. Tyvärr har jag aldrig varit den mest motionerande typen och det är absolut något jag skulle kunna bli bättre på. Jag går ut och går då och då och cyklar till skolan men jag kunde absolut motionera mera flitigt.

10. Hur ekologisk är du, vad är viktigast för dig? Mat? Miljön och hemmet? Hudvård?

Viktigast är hudvården och maten, men som jag skrev då jag svarade på Malins frågor så är allt jag köper inte ekologiskt. I hemmet är jag inte särskilt ekologisk, jag har ett par rengöringsmedel från Ecover hemma och jag tycker det är kul om de kläder man köper råkar vara gjorda av ekologisk bomull, men annars skulle jag inte säga att jag är särskilt eko av mig här hemma.Isabels frågor till mig:

1. Hur ser din morgonrutin ut? (Mat och hudvård)

Ifråga om mat så äter jag så gott som alltid samma sak till frukost. Naturell yoghurt med nässelpulver, bär och hemmagjord müsli. En kopp grönt te till det också och ibland kan det också bli en skiva bröd med t.ex. avokado.
I fråga om hudvård så sköljer jag ansiktet först med ljummet vatten och sedan med iskallt vatten så att jag skall vakna. Sen sprejar jag huden med ansiktsvatten, lägger på serum och till sist ansiktsolja.

2. Naturlig favorit hårprodukt? Vilket märke och varför?

Just nu är det mitt mjällschampo från Logona. Rengör håret väldigt bra och bekämpar mjäll. Ser att jag skrev i min recension att jag tyckte håret blev lite torrt efter tvätt, men det är faktiskt inget som jag upplever längre. Håret får dessutom en fräsch doft av schampot som hänger kvar ganska länge.

3. Brukar du eller har du någonsin gjort din egen ansiktsmask? Vilka ingredienser använder/använde du?

Jag brukar göra en enkel ansiktsmask med naturell yoghurt och honung, det är bara att blanda lika stora delar av ingredienserna och sen låter man den sitta så länge man känner för det. Ger huden fukt och lugnar, verkligen superenkel ansiktsmask som ger super resultat!

4. Vilken är din favorit skönhetsmat eller måltid? Varför?

Oj vad svårt, jag tror faktiskt inte jag har någon särskild favorit eftersom jag aldrig kunnat se att någon specifik råvara skulle ha någon särskild effekt på min hud, oftast blir det ju att man äter mycket olika saker under en dag. Men jag inbillar ju mig i alla fall att extra hälsosamma grejer är extra bra för huden. 

5. Hur tränar du helst?

Jag tycker allra mest om att gå ut på promenader med vår hund eftersom han är härligaste promenadsällskapet. Jag är också ute och promenerar själv ibland och då går jag så snabbt jag bara orkar så att jag tar ut mig ordentligt. Jag skulle också behöva börja med lite mera muskelträning men jag är pinsamt dålig på att muskelträna så vi får väl se hur det går.

6. Tror du på the law of attraction? Berätta en historia om något liknande som hänt dig.

Visste inte riktigt vad attraktionslagen var för någonting, men efter lite googling tror jag att jag fått en någorlunda klar bild av vad det är. Jag skulle nog säga att jag delvis tror på den. Jag tror att beroende på om man har ett negativt eller positivt synsätt på olika saker så kan man få olika resultat. Däremot vet jag väl inte riktigt om det är något som jag tror skulle påverka allt i livet, men kanske en del. Kommer tyvärr inte på någon historia att dela med mig av.

7. Finns det någon webbsida/blogg/app som du alltid vänder dig till för inspiration om hälsosamma recept och levnadsvanor?

För recept så gillar jag Oh she glows väldigt mycket, väldigt fin blogg med vackra bilder. The Conscious Life gillar jag eftersom man hittar mycket bra info där om hälsa och livsstil. Acne.org.s sida med kostråd och holistiska hälsoråd brukar jag också vara inne och titta på, där finns massa nyttig info om akne och kost bland annat.

8. Om du hade chansen att flytta vart som helst i världen för att jobba, skulle du ta den chansen? Och vart skulle du flytta?

Jag har lite svårt att tänka mig om jag skulle vilja det eftersom jag just börjat studera. Men om man skulle få jobba med något som intresserar en väldigt mycket på ett valfritt ställe skulle jag väl nog ta chansen. Jag skulle gärna flytta till en plats med riktigt fin natur, ingen storstad utan något ställe med öppna landskap och nära till havet.

9. Vilken är din naturliga favoritprodukt som du alltid kommer tillbaka till?

Efter en titt i min låda med olika produkter så kan jag se att Lily Lolos foundation är den som hängt med mig längst. Weledas duschtvålar är också favoriter som jag så gott som alltid har hemma.

10. Är det viktigt för dig att köpa ekologiska eller återanvända kläder?

Då jag handlar kläder går jag mest efter utseende och jag köper rätt sällan ekologiska eller återanvända kläder. Klart att det är kul om man hittar kläder som är gjorda av ekologiska material men det är inget som jag har som kriterium.

6 kommentarer:

 1. Kul läsning så man får lära känna dig lite mer! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker det! Jag är ju inte särskilt personlig i bloggen annars så det här kan kanske vara lite trevlig omväxling. :)

   Radera
 2. Håller med Malin där. De flesta av oss är ju inte allt för personliga i bloggar, så det känns kul att få veta lite mer om personen bakom texten! :) Tack så mycket för att du svarade på frågorna!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också om att lära känna personerna bakom bloggarna lite :)

  Ps. Har föresten nominerat dig till The Versatile Blogger Award! :) http://naturligtvisnaturligt.blogg.se/2013/december/the-versatile-blogger-award.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, vad roligt! Skall svara på awarden i ett skilt inlägg snart! :)

   Radera