fredag 1 november 2013

Liebster awardJag fick en Liebster award av Malin och Mitte och det tackar jag så hjärtligt för! Väldigt kul att få en award och av så skickliga bloggare dessutom! Till awarden hör att man svarar på frågorna som den man fått awarden av ställt och sen skickar man awarden vidare till 10 bloggar som alla ska ha mindre än 200 följare. Jag tänkte först svara på Malins frågor och sen Mittes i ett annat inlägg.

Malins frågor till mig:

Vad har du för hudtyp och hårtyp?

Min hudtyp är en aknebenägen hy som lätt blir torr samtidigt som den är fet, låter väldigt motsägelsefullt men så är det. Den är också väldigt känslig och påverkas lätt av både inre och yttre faktorer. Jag har långt hår med lite självfall, det är tjockt med ganska grova hårstrån och det blir väldigt lätt torrt.

Vad handlar du helst för skönhetsprodukter? Budget eller lyx? 

Oftast försöker jag kolla efter billigare alternativ men samtidigt så är det viktigast för mig att de produkter jag använder för ansiktet passar min hud och är effektiva, ibland kan det vara billiga produkter som funkar bra och ibland dyrare. Speciellt till ansiktet är jag väldigt petig med vad jag använder, jag skulle nog säga att jag går mer på ingredienser och recensioner då jag köper en produkt till ansiktet än pris.
Till kroppen däremot köper jag sällan dyrare produkter, jag försöker spara in där istället då det kan bli lite dyrare grejer till ansiktet.

Ekologisk mat och/eller ekologisk hudvård?

Varken av mat eller hudvård blir allt jag köper ekologiskt så jag skulle nog säga att de ligger ungefär lika där för mig, inget känns viktigare än det andra.

Vilket är din favorit bas/foundation flytande, löspuder, kräm, fast puder, bb cream eller färgad dagkräm och vilket märke?

Lily Lolos mineralfoundation absolut! Som jag skrivit ger den kanske inte världens bästa täckning, men den klarar av att smälta in i huden och matcha ens egen hudton som ingen annan mineralfoundation har klarat av att göra för mig, känns också lugnande för huden.

Vilka är dina favoritprodukter för ditt hår och varför?

Jag gillar Logonas schampon eftersom de finns i många alternativ, har fina ingredienser och gör vad de ska. På senare tid har jag också börjat gilla att ha jojobaolja i håret.

Favoriter inom hudvård?

Oj vad svårt, de favoriter jag har är rätt varierande och för tillfället håller jag på att testar en del grejer som kan komma att bli nya favoriter, kanske. Så jag får nog hänvisa till mina favoritlistor för de som är intresserade av vilka mina tidigare/nuvarande favoriter varit. 

Ditt favorit mellanmål?

Jag är rätt dålig på att äta mellanmål men bär med hemmagjord müsli och lite naturell yoghurt är alltid gott, frukt och grönsaker funkar också.

Äter du vitamintillskott? Vilka och varför?

Jag äter D-vitamin tillskott och omega-3. D-vitamin för att jag inte vill få för lite nu under mörkare perioder och omega-3 för hudens skull för dess anti-inflammatoriska effekt. Sen tar jag också probiotika, msm och nässelpulver.

Vad gör du helst om du får ledig tid över?

Bara tar det lugnt, läser en bok eller en tidning, går på en promenad, myser/busar med vår hund om jag är hemma och inte på studieorten.

Favorit te?

Jag gillar Yogis teer då jag vill krypa upp i soffan och ha det mysigt med en kopp te, deras teer med lakritssmak eller chokladsmak är riktigt mumsiga. De har också ett som heter Sweet Chili som är riktigt gott.


De jag nominerar är

Beauty Comes Clean -  Jag skickar tillbaka awarden till Mitte som skriver en riktigt bra och informativ blogg, hon skrapar inte bara på ytan utan gör en djupdykning i de ämnen hon skriver om, väldigt intressant!

Bilbo Blue Eyes - Jag vill också ge en award till Malin, hon testar mycket intressanta produkter och skriver utförliga recensioner! Både Malin och hennes blogg är lika härliga båda två!

Ecosmart - På Alexandras blogg hittar man spännande och hälsosamma recept blandat med inlägg om hudvård och annat smått och gott. En toppenblogg som är mycket läsvärd!

Ekolicious - Agnes skriver en väldigt bra blogg om naturlig skönhet, hon har hunnit med att testa en hel del naturliga produkter och det är alltid lika kul att läsa hennes åsikter om dem.

EKOsmetika - På Sofies blogg får man läsa en hel del om naturligt smink men hon skriver också om andra naturliga produkter, jag gillar speciellt att Sofies recensioner är informativa samtidigt som de är väldigt roliga att läsa!

Evelinas ekologiska - Den här bloggen skrivs av ekologiska hudvårdsterapeuten Evelina. Här finns mycket fina matrecept, tips på hemmagjord hudvård och stämningsfulla bilder.

Frivolous Girl - Denna blogg skrivs av Isabel, hon skriver väldigt intressant om naturlig hudvård och här finns också mycket fina inlägg om kost och raw food.

Ingrid B Beautiful - På Ingrids fina blogg finns en blandning av naturlig hudvård och husmorstips. Här hittar man massor med nyttig och intressant info om det mesta!

La Vie est Belle - Mona skriver på sin blogg om naturlig skönhet och vardagslyx, en väldigt mysig blogg med riktigt fina inlägg!

Pai Skin Solutions - Den här bloggen skrivs av Pai Skincares grundare Sarah Brown. Även om det finns en del inlägg om Pais produkter på denna blogg så finns här också mycket andra intressanta inlägg om både hudvård, kost och allmänt välmående.

Här nedan kommer mina frågor till de nominerade:

1. När blev du först intresserad av naturlig hudvård?
2. Vilken var den första naturliga produkten du testade?
3. Har du någon gång testat en dålig produkt som gjort dig riktigt besviken? Vilken?
4. Anpassar du din hudvårdsrutin efter årstid?
5. Om du skulle få ta med dig tre skönhetsprodukter till en öde ö, vilka skulle det vara?
6. Sminkar du dig till vardags, hur i så fall?
7. Finns det ingredienser i naturlig hudvård som du gärna undviker?
8. Vilken produkt tycker du är bäst som multi-produkt?
9. Finns det några trender inom kost och mat som du är väldigt skeptisk till?
10. Finns det någon maträtt du ofta tar till då du vill att det skall gå snabbt och smaka gott?

10 kommentarer:

 1. Tack så mycket! Vad gald jag blir. Du har skrivit så fint också. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för awarden Malin! Kram! :)

   Radera
 2. Tack fina du för utmärkelsen! Glad jag blir! :) Jag återkommer med svar på dina frågor i ett inlägg framöver. Fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall bli jättekul att läsa dina svar sen! :)

   Radera
 3. Tusen tack för den jättefina utmärkelsen!! Jag ska försöka svara på dina frågor så fort jag kan i ett inlägg! Bra frågor föresten, blir riktigt kul att svar på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul att du tyckte det, ser framemot dina svar! :)

   Radera
 4. Många tackar för nomineringen! Har idag svarat på frågorna men får återkomma med andra nomineringar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var du värd! :) Jätteintressant att läsa dina svar!

   Radera
 5. Hej Elisabeth! Nu har jag svarat på dina frågor! :)
  http://est-belle.blogspot.se/2013/11/liebster-award-fragor-och-svar.html

  SvaraRadera