torsdag 23 augusti 2012

Sukís Balanserande Ansiktsprodukter


Då har det blivit dags för mig att recensera Sukís balanserande ansiktsprodukter som passar de med problemhud. Jag har använt de här produkterna i ca. fyra månaders tid och eftersom jag började använda alla samtidigt har jag lite svårt att säga vilken av produkterna som gjort vad, men jag skall försöka. Först tänkte jag skriva lite vad jag tycker om produkterna var för sig och till sist en liten sammanfattning där jag skriver om vad jag fick för resultat med Sukís produkter i helhet.

Sukí Concentrated Balancing Toner är ett ansiktsvatten som innehåller riktigt fina grejer, bl.a. rosenvatten, salicylsyra, lavendelolja, kamomillolja och tea tree olja. Ingredienser som passar en obalanserad och oren hud väldigt bra. Tycker det är lite svårt att säga om ett ansiktsvatten fungerar eller inte eftersom man oftast använder kräm eller olja efteråt, men det känns i alla fall bra på huden och spraymunstycket ger en riktigt fin och jämn dusch över ansiktet som känns väldigt behaglig.


Bio-Active Purifying Face Serum är ett serum som innehåller 15% salicylsyra och som passar den orena huden. Serumet doseras med pipett och det är ganska löst eftersom det är vattenbaserat, det känns väldigt lugnande för huden när man applicerar det och rödhet i huden dämpas. Jag gjorde ett test och slutade använda det här serumet en tid och tyckte faktiskt då att huden blev mer oren med fler små plitor, så visst har det effekt.

Pure Facial Moisture - Balancing är en ansiktsolja som passar den obalanserade huden. Känns som en ganska lätt olja som snabbt går in i huden. Ger fukt åt huden men det märks också att den haft en balanserande effekt på min hud. Huden får också en fräsch lyster efter applicering och den känns lugnad.


Sammanfattning:

När jag började använda Sukís produkter var min hy värre än den någonsin varit, jag hade riktigt jobbig cystisk akne på kinderna och det gjorde till och med ont i huden när jag log och när jag låg med ansiktet på huvudkudden. Sukís produkter hjälpte till att läka den cystiska aknen och sedan jag började med deras produkter har jag inte fått några nya cystiska finnar utan bara "vanliga" finnar. Huden har blivit mindre finnbenägen och dess oljeproduktion har minskat en aning. Min hud är fortfarande långt ifrån perfekt men den har blivit bättre, tror dock att det inte bara är Sukís produkter som är orsaken till det utan också mina ändrade kostvanor.

Sukís produkter är helt klart mycket bra grejer, men kanske att jag ändå tycker att de på grund av sitt höga pris kunde ha varit ännu effektivare. Har köpt produkterna i tre omgångar nu och håller på att använda upp de sista dropparna, efter det tror jag inte att det blir något mer köp. Möjligtvis blir det återköp av serumet i sådana fall eftersom jag tror att det varit riktigt bra på att bekämpa igenproppade porer i min hud. Kan också nämna att jag använt alla produkterna morgon och kväll.

Sukís produkter finns att köpas på softskin, ansiktsvattnet kostar 299 kr för 120 ml, serumet 699 kr för 15 ml och ansiktsoljan 339 kr för 15 ml.

Dessa får ett gemensamt betyg på 4/5 möjliga.

4 kommentarer:

 1. Intressant att läsa och kul/bra att du testade produkterna så länge!
  Nyfiken på din kostomläggning, hur ändrade du dina matvanor? Antar att du känner till att socker inte är bra för den med acne-benägen hy?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skrev lite om hur jag ändrade mina kostvanor i det här inlägget (http://naturalbeautytalk.blogspot.fi/2012/06/kosten-som-aknebekampare.html). De fem grundpunkterna har jag följt nu i några månader och sen har jag också försökt öka mitt intag av antiinflammatorisk mat. Jag tar också ett antal kosttillskott, bl.a. nyponpulver, mjölksyrebakterier, nässelpulver och msm. :)

   Radera
 2. De där produkterna verkar väldigt intressanta, min hy är inte heller direkt i balans och ganska oren. Priset var ju dock rätt saftigt, men hjälper de är de helt klart värt det.
  Det finns prover på dessa produkter väl?

  Sv: Jag tycker absolut att du ska prova både Salviderm och Luxsit, det är ändå lite komiskt att de är samma tillverkare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja prover finns att köpas på bl.a. softskin och swedish beauty factory. :)

   Radera