lördag 4 augusti 2012

Äppelcidervinägerskölj efter tvål


I mitt inlägg om aleppotvål till hårtvätt var det flera som kommenterade att aleppotvålen inte funkade för dem, Malin skrev t.ex. just ett inlägg där hon berättade vad hon tyckte om tvålen.
Men jag fick också tips av en läsare om att man gärna skall skölja håret med en äppelcidervinägerblandning efter att man tvättat håret med tvål för att få bästa möjliga resultat. Så här skrev hon:

"Tvål har ett högt ph-värde och måste därför tas ner så att det matchar hudens ph. Skölj en blandning med vatten och äppelcider vinäger eller citronsyra efter så blir det mycket bättre."

Jag har testat det här två gånger nu och måste hålla med om att resultatet blir mycket bättre, jag gillade tvålen redan från början men genom att skölja med äcv-blandning blir håret supermjukt och glansigt. Rekommenderar verkligen alla er som haft problem med aleppotvålen att testa!

Jag vet inte exakt hur man skall blanda för att få rätt koncentration men jag tar ca. tre matskedar äppelcidervinäger och blandar med ett halvt liter kallt vatten, sen häller jag det över håret efter att jag tvättat det och sköljer lite med vatten efteråt, man behöver dock inte skölja med vatten efteråt utan man kan lika gärna skippa det om man vill.

8 kommentarer:

 1. Känns som att det börjar bli dags att testa ÄVC. Har läst att det ska fungera bra som flugmedel till hästar (blandat med vatten och ev. vitlök) också så det är jag lite sugen på att testa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade också tänkt testa länge men det var först nu det blev av. Skall bli intressant att läsa hur det fungerar som flugmedel till hästar om du bestämmer dig för att testa! :)

   Radera
 2. Bra tips! Tycker äppelcidervinäger luktar så äckligt att jag testade vatten med en skvätt citron. Håret blev härligt mjukt utan balsam. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att det funkar bra för dig också! Är själv helt frälst! ;)

   Radera
 3. Såg att Hanna på Naturligt Snygg skrev om Aleppo tvål så tipsade om ditt inlägg och äppelcidevinäger! :-)

  SvaraRadera
 4. Jag har också sköljt med äppelcidervinäger efter att ha tvättat med tvål, och det fungerade super! Dock gjorde jag misstaget att blanda en stor flaska som jag kunde använda flera gånger, och jag höll på att få en chock andra gången jag hällde blandningen direkt i håret och insåg att vattnet var iskallt (såklart). Så nu mera blandar jag till nytt varje gång, och använder alltid varmt vatten :)

  SvaraRadera
 5. Jag har läst lite om ÄCV nu och efter att ha läst det här inlägget så ska jag faktist ta och testa detta :) Tvättar du fortfarande med ÄCV efter schamppot? Vilket schampo använder du? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder inte längre ävc då jag tvättar håret utan jag använde det bara då jag tvättade håret med fast tvål. Men det borde ju ha en positiv effekt på håret vad man än använder för schampo. :)

   Radera