måndag 3 september 2012

Flyttat hemifrån

Anledningen att det vart så tyst på bloggen nu är på grund av att jag flyttade hemifrån i förra veckan, ny ort, ny skola och nya människor. Jag har väl inte riktigt haft tid att blogga men mest har jag känt att motivationen inte riktigt funnits där. Tycker det känns väldigt ovant att bo själv nu såhär i början och det känts lite ensamt emellanåt så jag tror nog att det kommer att ta en tid att vänja sig vid allt. Att komma hem till en tom lägenhet känns inte som världens roligaste heller när man är van vid att välkomnas av en hund med viftande svans. Är också osäker på om utbildningen jag börjat på är rätt för mig så det känns också jobbigt eftersom motivationen brister lite när det inte känns som "min grej".

I alla fall, ville bara ge en förklaring till varför uppdateringen varit så dålig och så kände jag också för att skriva av mig lite eftersom jag känner mig lite nere för tillfället. Hoppas allt är bra med er!

12 kommentarer:

 1. Hej!
  Att börja på en ny utbildning och flytta hemifrån är en stor förändring i livet. Ta den tid du behöver, vi bloggläsare finns kvar!

  Får jag fråga vilken utbildning du börjat på? Jag började läsa till civilingenjör hösten 2004, och jag minns fortfarande hur det kändes i början. Jag trivdes inte alls, men det blev bättre och jag insåg sedan att det inte berodde på utbildningen utan på att jag inte kom särskilt bra överens med de som började plugga samtidigt som jag. Efter ett tag hittade jag dock andra kompisar och då började plugget också bli roligare.

  Mitt råd är att stanna ett tag till, speciellt om du inte vet vad du ska göra annars. Den första tiden på universitetet är jobbig för de allra flesta. Men om du fortfarande inte trivs efter några månader så tycker jag att du ska fundera på något annat. Det är aldrig för sent att ändra sig. Hör gärna av dig om du känner att du vill ha någon att prata med som kanske inte är familj eller vänner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra andra som också känt på samma sätt. :) Jag har börjat på en utbildning som heter cellbiologi, var osäker redan när jag sökte till den och känner väl nu också att det kanske inte riktigt är min grej, men som du säger tänkte jag i alla fall försöka gå ett år här för att se hur det utvecklar sig. Förhoppningsvis kommer jag att börja trivas bättre ju längre tid det går, det är bara så mycket som är annorlunda nu och allt händer på en och samma gång så det känns lite överväldigande.

   Radera
 2. Vad tråkigt att det känns jobbigt. Det är ju väldigt svårt att veta om man har hittat rätt utbildning innan man har börjat och många kommer ju på att det inte är riktigt rätt för att sedan byta. Men det kan ju också ta ett tag att bli varm i kläderna och precis som H skrev så kan de ju ibland vara personerna runt omkring och inte själva utbildningen. Det är ju också väldigt olika om man trivs att bo själv. Jag är sån att jag alltid har trivts att bo själv även om jag nu trivs superbra att bo med min man så klart. ;-) Men en del trivs inte alls att bo själv. Man kan ju då söka sig till ett boende med plats för två och hyra in sig i ett rum eller hyra ut ett rum åt någon annan kanske? Vet en kompis som gjorde så. Men inget går ju upp mot en glad och viftande hund såklart. ;-)
  Hoppas att det är övergående och att du snart trivs superbra och får en toppenklass med massa roliga människor att umgås med! :-)
  Många kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Personerna som går på utbildningen är nog alla väldigt trevliga så det är egentligen inget problem, jag har också börjat vänja mig lite mer vid att bo ensam men har bara blivit mer osäker på utbildningen, som det känns nu är jag rätt säker på att jag kommer att sluta här efter ett år. Tycker det är så otroligt svårt att veta vad man vill göra nu när man måste bestämma själv, trodde att yrkesvalet skulle klarna efter gymnasiet men känner väl inte riktigt att det gjort det. ;) Tack för att du försöker hjälpa, det uppskattas verkligen! Många kramar!

   Radera
 3. Jag förstår att det kan vara tufft, hoppas du kan komma igång och inspirera oss snart igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner att blogglusten börjar komma tillbaka så förhoppningsvis blir det något nytt inlägg den här veckan. :)

   Radera
 4. Mitt råd är det klassiska - ge det lite tid! Du kommer att hitta nya vänner och bo in i dig i lägenheten. Jag håller tummarna för att du kommer att trivas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ett gott råd, börjar kännas bättre nu. :)

   Radera
 5. Hoppas att det går framåt och börjar kännas lite bättre!
  Vet så väl hur sådant där kan vara, tyckte det var jättehemskt i början när jag bodde på en folkhögskola och tänkte sluta, sen gick jag till skolsköterskan och pratade någon gång, hon övertygade mig att stanna och det blev bättre sen, hittade andra människor som jag trivdes bättre med och så.
  Hoppas att utbildningen börjar kännas rätt med...
  Men som sagt, (som de andra sagt) ge det tid, kan kännas väldigt kämpigt i början!

  *Stor Kram*

  SvaraRadera
 6. Hoppas det har gett med sig lite nu och att det känns bättre :) Både med lägenhet och utbildning. Nu är det ganska länge sedan jag flyttade hemifrån men jag kommer ihåg att det kändes lite konstigt i början. Det där med att vara "ensam", fast att jag delade lägenhet så var det inte riktigt samma sak. Speciellt när man flyttar till ny stad och inte känner så många. Däremot tyckte jag i början att det var roligt att göra saker som att handla och tvätta, haha, men det försvann rätt snabbt :)

  SvaraRadera
 7. tänkte fråga dig vad det blev för utbildning, men såg svaret däruppe. :] Cellbiologi låter ju roligt! Kanske är det roligare än vad det låter?! ;] Jag velar själv sönder utbildningsval då jag inte vill hamna i samma sits de vänner jag har som hoppat mellan flera olika utbildningar - med växande studielån - p g a att de satt sig i skolbänken för snabbt. Jag kanske är lite för eftertänksam av mig. ;P just cellbiologi är dock ett område jag tror att jag skulle tycka var intressant! Särskilt i samband med nutrition och toxikologi; hur kost, gifter, m.m. påverkar kroppen enda ner på cellnivå! Intresting stuff! :D Kanske är det inom just det området som du också vill ha fördjupad kunskap? ;] Hur som helst.. Lycka till och hoppas du finner dig tillrätta i utbildningen och med den egna bostaden! :]

  SvaraRadera
 8. Grattis! Roligt att flytta hemifrån och dessto större utamning att vara själv i en ny stad, ny utbildning och nya människor! Men jag har inte som helst tvivel på att det kommer att gå bra :) Det är en vanesak det där med att bo själv, När jag flytade hemifrån tyckte jag att det var väldigt skönt att få ett privatliv, men jag förstår samtidigt din längtan till familj och vänner.

  Ett stort lycka till! Vi är kvar och ser fram emot dina recensioner så småningom :)

  SvaraRadera