måndag 30 juli 2012

Dubbelt upp med rengöring


Just nu är det Mádaras rengöringsskum och olivolja som är mina rengöringskompisar på kvällen. Har testat dem var för sig men kommit fram till att min hud tycker allra bäst om när jag kombinerar de båda.
Jag börjar med att massera ansiktet med olivolja för att lösa upp smink och smuts, sen sköljer jag bort oljan och sminket med rengöringsskummet från Mádara. Huden blir ren utan att bli uttorkad.

För sig själv funkar skummet från Mádara jättebra på att ta bort smink men det torkar ut huden en aning, har recenserat det här. Olivoljan är som jag tidigare skrivit jättebra till att lösa upp smink och smuts i ansiktet men jag har inte riktigt gillat att man varit tvungen att ta bort den med muslinduk eller rengöringsrondeller, eftersom det känns som att det sliter lite väl mycket på huden. Genom att kombinera de båda får man deras goda egenskaper utan att behöva dras med de dåliga. :)

8 kommentarer:

 1. Nyfiken på Madara och framför allt skumrengöringen, brukar generellt sett gilla det bättre än milk-produkter som kan kännas lite "slabbigt". Funderar på om den är prisvärd, känns som att skum lätt blir odrygt?
  Annars gillar jag min kombo som jag har nu, jojobaolja och rengöringsmjölk från Estelle & Thild :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Estelle & Thilds rengöring är jag väldigt nyfiken på, det är så många som skrivit gott om den. :)
   Skumrengöringen från Mádara är faktiskt ganska dryg, tycker den räcker lika länge som andra rengöringar som inte är i skumform.

   Radera
 2. Blev lite förskräckt när jag såg rengöringsskummet i från Madara eftersom det sabbade min hy rejält förra sommaren...blev jättetorr, finnig och känslig (använde mig oftast av olja under ändå)
  Skönt och höra att det funkar så mycket bättre för dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som att din bekantskap med Mádaras rengöringsskum inte var särskilt trevlig, alltid trist när produkter man testar till och med gör huden värre.
   Jag tycker också att skummet kan kännas ganska uttorkande men med olja under så funkar det bra för mig.

   Radera
 3. Vad kul att du är lite inne på samma tankesätt som mig d.v.s. att lösa upp smink med olja eller en oljebaserad rengöring och sedan tvätta med en annan rengöring efter. Enda skillnaden är att jag använder ekorondeller att ta bort det mesta av oljan/oljerengöringen och sminket innan jag använder den andra rengöringen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra att du också brukar köra med dubbel rengöring! :)

   Radera
 4. Jättekul att fler gillar den här formen av "dubbel rengöring". Innan jag gick över till naturlig hudvård använde jag Babors rengöringsserie i två steg, men upptäckte att den innehöll massa tråkigheter så jag slutade med den. Någon som vet vilken olja som är bäst att använda som rengöring?

  Köpte Madaras rengöringsskum för torr och känslig hy förra sommaren, men precis som Estelle så sabbade den också min hy. Blev jättefnasig :( Men som sagt, kanske funkar bra i kombo med olja?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror kanske att det beror lite på hudtyp, man måste nog testa sig fram lite. Jag har t.ex. testat ricinolja, mandelolja och olivolja som rengöring och tycker bäst om olivoljan, har också läst att rapsolja skall funka bra som rengöringsolja.

   Med olja under tycker jag att skummet känns bra på huden, huden blir ren utan att kännas torr. :)

   Radera