lördag 28 december 2013

Två fina böcker


Dessa två fina böcker fick jag i julklapp denna jul:

Maten är min medicin av Janesh Vaidya. I den här boken fokuseras det på att man skall äta rätt beroende på vad man är för element inom ayruveda; luft, eld eller vatten. Jag måste erkänna att jag i alla fall inte ännu är helt såld på det här med att äta enligt sitt element, men däremot så tror jag förstås på att man skall äta hälsosamt. Jag önskade mig den här boken främst eftersom den innehåller så många fina recept med mycket grönt och hälsosamma grejer. Jag har inte hunnit testa så mycket ur boken ännu. Men recepten verkar vara enkla, men samtidigt väldigt intressanta.

The Optimum Nutrition Bible av Patrick Holford. Den här boken hade jag faktiskt inte hört om tidigare men den visade sig vara en riktigt positiv överraskning. Här finns info om så gott som allt som rör hälsa och kost och jag gillar det mesta jag läst hittills. Skriven på ett väldigt lätt sätt samtidigt som den är packad med intressant info. Ser framemot att läsa igenom denna!

Hoppas ni alla hade en riktigt skön jul och att ni får en bra start på det nya året!

6 kommentarer:

 1. God Jul och god fortsättning. vad kul med tips på intressanta böcker. Själv är jag inne i en period där jag behöver ett uppehåll i all "nyttiga" böcker så jag läser mest skänlitteratur. Men skriver en kom-ihåg om dessa så kolla jag när jag blir dugen igen. ;-)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa två verkar vara riktigt bra så jag kan absolut rekommendera dem. Hoppas du hade en riktigt skön jul och fick en bra start på det nya året! :)

   Radera
 2. Efter att ha läst det här inlägget igår, kollade jag upp bibblan och lyckades få tag på ett exemplar av "Maten är min medicin", har läst på flera andra bloggar att de gillar den, så nu ska det bli spännande att läsa den :)
  Jag är som du inte heller helt såld på att äta enligt sitt element, har blivit rekommenderad blodgrupsdieten av en homeopat jag gick gick några gånger hos för många år sedan och blev inte helt såld på det heller, har svårt att tro att t.e.x. alla som har blodgrupp A mår bäst av att äta likadant, men samtidigt var det spännande att se att mycket av det som jag skulle undvika för att må bra var sådant som jag redan visste att jag inte mår bra av och oftast undviker ändå...

  Den andra boken du fick känner jag inte till, men den verkar ju intressant så den ska jag kolla upp! :)

  Passar på att önska dig ett riktigt Gott nytt år också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du också gillar boken! Tycker recepten är bra även om jag inte tror att jag kommer att börja äta enligt mitt element. :)
   Min syster läste nyligen en bok om just att äta enligt sin blodgrupp och hon verkade ganska så såld på idén. Precis som dig så sa hon att hon redan undviker mycket av det som inte rekommenderas för hennes blodgrupp, på grund av att hon är allergisk eller helt enkelt inte känner att hon mår bra av det.

   Hoppas att du också fick en riktigt bra start på det nya året Estelle!

   Radera
 3. Boken "the optimum nutrition bible" blev jag väldigt intresserad av :) har varken hört om boken eller författaren innan, så tack för tipset :) Lycka till med ditt nya hälsosamma liv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att kunna vara till hjälp, hittills verkar den väldigt lovande! :)

   Radera