tisdag 17 december 2013

Evolve Gentle Cleansing Melt


Evolve Gentle Cleansing Melt:  

INCI: Caprylic/capric triglyceride, glycerin, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, aqua (water), sucrose laurate, sucrose palmitate, parfum (natural fragrance), tocopherol.
*ekologiskt odlad 

Den här rengöringen skall masseras in på torr hud och sen skall den enkelt kunna tvättas bort med vatten. Rengöringen har en väldigt speciell seg lite geleaktig konsistens. I början tyckte jag att det krävdes rätt mycket rengöring för att få hela ansiktet rengjort eftersom den är så pass seg. Efter en tid så började det däremot funka lite bättre då rengöringen blev lite mer oljig på huden efter en stunds massering. 
Rengöringen luktar milt och gott av vanilj och den känns helt okej på huden, även om jag tycker att det ibland kan kännas lite slitigt för huden på grund av den sega konsistensen. Vid kontakt med vatten bildar rengöringen en mjölk och tvättas enkelt bort, utan att lämna rester. Huden blir inte det minsta torr utan känns väldigt skön efter rengöring.

Tyvärr verkar den inte passa min aknebenägna hud då jag fått små vita pormaskar efter att jag använt den en tid. Det här är vad som händer då min hud blir igentäppt så även om jag tycker att det här är en bra rengöring så funkar den inte för min hud. Dessutom tycker jag även att den i det långa loppet gjort min hud lite irriterad just på grund av att den blivit igentäppt. Men annars är det en bra rengöring.

+ Rengör väldigt bra, huden blir inte alls uttorkad, tvättas enkelt bort med vatten.
Har gjort min hud tilltäppt och lite irriterad.

Finns att köpas på naturisimo för £11.70, innehåller 100 ml. 

Betyget blir 3,5/5 möjliga.

7 kommentarer:

 1. Hej, jag har precis fått samma effekt men av en ansiktsrengöring från estelle & thild. Har du något tips på en ansiktsrengöring som rengör och inte täpper till men som är mild och inte torkar ut huden?

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist att du också blev besviken på den rengöring du testade. Minns att ett ansiktsvatten jag testade från Estelle & Thild också täppte till min hud. Kanske det är något med deras produkter som gör att de inte riktigt passar till hud med en tendens att få finnar?
   Jag använder faktiskt en rengöring nu som är riktigt bra, rengör utan att torka ut och ger inte huden några konstiga reaktioner, funkar ypperligt till min aknehud. Recension på den kommer snart! :)

   Radera
 2. Har du testat att använda rengöringen och ta bort den med rengöringssvampar eller bomullspads?
  jag brukar få orenheter om jag inte gör det på det sättet du beskriver.
  Men det kan ju även vara som för mig att du blir igentäppt av för mycket kokosolja i en produkt?!?
  Den här har ju trots allt det som första ingrediens...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag inte testat, jag är som jag tidigare skrivit inte särskilt förtjust att använda bomullsrondeller eller dylikt till ansiktet. Då det känns för slitigt och irriterande för min hud.

   Det skulle ju kunna vara kokosoljan, har också funderat på att det kan vara glycerinet då jag åtminstone i ansiktsvatten inte klarar av glycerin då det täpper till min hud. I vilket fall som helst har jag nu hittat en annan rengöring som är toppen för min hud, den är krämig och torkar inte ut men täpper inte heller till. :)

   Radera
 3. Minns det nu när du skriver det, men hade glömt att det känns för irriterande för din hud.
  Kan ju vara lite både kokos och glycerinet...
  klarar heller inte av glycerin i ansiktsvatten, täpper till för mig med, men det brukar funka i rengöringar.
  Ser fram emot att läsa om den rengöringen som är så toppen! Hoppas du skriver om den snart :)

  SvaraRadera
 4. Hoppas att du inte tycker att detta är en knäpp undran, men när du har använt dig av bomullspads eller liknande har du väl blött dem med vatten (och kramat ur lite) innan användning?
  Annars förstår jag verkligen om huden blivit irriterad...
  Önskar dig en riktigt fin jul och ledighet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukade nog blöta dem före jag använde det, men tyvärr så kändes det ändå som att min hud inte riktigt gillade det.
   Hoppas du också hade en riktigt skön och avkopplande jul! :)

   Radera