fredag 26 april 2013

Tips på tre bra matbloggar

Mitt intresse för kost har bara växt sig större och större sedan jag lade om min kost för lite mer än ett år sedan. Sen dess har jag gjort ännu mera förändringar i mina kostvanor och jag märker att både min hud och kropp mår bättre av det, dessutom tycker jag det är så väldigt roligt att äta hälsosamt då man vet att den mat man stoppar i sig bygger upp kroppen inifrån och bekämpar sjukdomar i det långa loppet.

Jag har tänkt att jag kanske skulle skriva något eget inlägg om det sen eftersom jag tycker det är så roligt med hälsosam mat och hur mycket man faktiskt kan påverka med maten man äter. :)
Jag äger inte många kokböcker (bara en faktiskt) och därför letar jag ofta efter goda och hälsosamma recept på nätet. De matbloggar som jag hittills fastnat lite extra för är dessa;


Oh she glows är en väldigt härlig blogg med massor av fina bilder och intressanta veganrecept, jag har testat att göra bl.a. den råa tacosalladen och tomatsoppan med rostad vitlök. Båda två var riktigt goda.



Naturally Ella är bloggen där det fokuseras på säsongsbetonad och vegetarisk mat, man kan välja bland olika årstider för att hitta recept som är i säsong just då. Jag har testat att göra bl.a. morotssoppan med curry som blev väldigt god.


Once Upon a Cutting Board var den första matbloggen med hälsosam inriktning jag började följa. Har faktiskt inte testat några av recepten ännu men många av dem är vegetariska och de ser väldigt goda ut.

Sen finns det ju förstås massor med andra bra matbloggar också som fokuserar på hälsosam mat, men dessa har i alla fall hittills blivit mina favoriter. Om någon har tips på bra matbloggar får ni gärna dela med er!

7 kommentarer:

  1. Det vore jätteroligt om du kunde skriva mer om dina matresa, tycker i alla fall jag :) Jag håller själv på att försöka ändra om.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att höra! :) Har funderat lite över om jag skulle skriva om det men varit osäker på om det är något som andra skulle vilja läsa.

      Radera
  2. Vill också höra om din matresa! (haha blev en del kommentarer nu) Men skulle vara väldigt intressant och läsa om dina nya matvanor och så. Som ett sammanträffande skrev jag nyss på min blogg om min matresa och kommer fokusera på just diet denna vecka. :)

    När jag tänker på det så läser jag inga matbloggar, däremot så gillar jag bloggen av klädkedjan Free People! Dem skriver om allt från skönhet till DIY, men också om mat och bakning och fokuserar alltid på glutenfritt och vegansk mat: http://blog.freepeople.com/food/
    Har testat ett antal recept som blivit riktigt goda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då skall jag knåpa ihop ett inlägg om det, eller två, blir kanske lite långt att ta allt i ett inlägg. ;) Ja jag såg idag att du hade skrivit om det, var väldigt intressant läsning!

      Vilket bra tips om Free Peoples blogg, där ser ut att finnas mycket härliga recept! :)

      Radera
  3. Vad spännande! Du får gärna berätta mer om din matresa, vilka råvaror och produkter du undviker resp äter mer utav. Nu blev det en tredje kommentar om det hehe ;)

    Jag är själv inte vegetarian men skulle vilja byta ut lite mål då och då mot vegetariska recept. Ska spana in bloggarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att höra att flera verkar vara intresserade av att läsa om det! :)

      Är inte själv heller vegetarian men jag försöker begränsa mitt intag av animaliska produkter och samtidigt få i mig mycket grönsaker så då har det blivit att jag fastnat för bloggar som har vegetariska recept. :)

      Radera
  4. Hej Elisabeth, tack så mycket för din kommentar. Ska bli roligt att skriva igen :)
    Tack för tipset om mat bloggarna. Ha en trevlig helg.

    SvaraRadera