söndag 14 april 2013

Lavera Neutral Solskyddsspray


Lavera Baby & Children Neutral Sun Spray SPF 20:

INCI: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Zinc Oxide; Alcohol*, CI 77891, Lysolecithin, Stearic Acid, Helianthus Annuus Seed Oil*, Levulinic Acid, Alumina, Dipotassium Glycyrrhizate, Glycerin, Hydrogenated Lecithin, Oenothera Biennis Oil*, Sodium Lactate, Hydrogenated Palm Glycerides, Xanthan Gum, Tocopherol, Betaglucan, Hippophae Rhamnoides Extract*, Brassica Campestris Sterols, Ascorbyl Palmitate.
* ingredients from certified organic agriculture

Förra sommaren hade jag ett sommarjobb där jag vistades ute så gott som hela tiden. Sommaren var inte direkt så varm och därför var jag oftast täckt över hela kroppen med kläder, men visst fick jag användning för det här solskyddet i alla fall de dagar då det var lite varmare.

Solkrämen innehåller ingen parfym och skall passa de med känslig hud och det tycker jag att den gör också. Krämen appliceras med en spraypump som inte alltid är så pålitlig, den krånglar en hel del och ibland har jag haft problem med att det inte alls kommer någon kräm ur pumpen. Själva krämen känns på något sätt lite torr i konsistensen men den är ändå relativt enkel att applicera, huden blir förstås ganska vit/gråaktig efter applicering och jag tycker att huden blir vitare av denna än t.ex. med Laveras Family Sun Spray.

Jag upplever att den skyddar väldigt bra mot solens strålar så där har jag inget att klaga på, men tyvärr så är den väldigt svår att tvätta bort, jag behöver tvåla in mig flera gånger för att få bort all solkräm och den har dessutom en förmåga att lämna vita spår på kläderna om man inte är försiktig. Den sägs vara vattenfast men man tycker ju att den ändå inte borde vara så svår att tvätta bort med tvål.

+ Ger bra skydd mot solen.
Gör huden vit, svår att tvätta bort, opålitlig spraypump.

Finns att köpas på bionaturel för 9,95 €, innehåller 125 ml.

Betyget blir 3/5 möjliga.

2 kommentarer:

  1. Jag har använt samma sort (köpt 2011), men den var gul så den gav inte alls så jobbig hinna på huden. Håller med om att den var svår att få bort, men den funkade väldigt bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just Laveras Family Sun Spray som jag använde tidigare var också gul i konsistensen, så den tyckte jag inte heller såg lika konstig ut på huden som den här gör.

      Radera