söndag 1 februari 2015

The Oh She Glows Cookbook


Den här kokboken har jag haft mitt öga på sen den gavs ut och nu till jul fick jag den i julklapp. Jag älskar verkligen kokböcker, både att testa nya recept ur dem, men också att bara sätta sig ner och bläddra igenom dem och se på alla bilder med läckra maträtter. Den här kokboken är skriven av Angela Liddon som har en blogg med liknande namn som kokboken, Oh She Glows. Jag har följt hennes blogg i flera år så när hon kom ut med en kokbok blev jag väldigt nyfiken. Jag behövde verkligen inte blir besviken på den här kokboken, den innehåller många smarriga recept på hälsosam veganmat.


Kokboken börjar med en del där Angela skriver lite allmänt om olika råvaror. Sedan kommer receptdelen som är indelad i frukost, smoothies, juicer & te, förrätter, sallader, soppor, huvudrätter, sidorätter, snacks eller mellanmål, desserter och hemmagjorda basvaror. Så gott som alla recept har tillhörande bilder och det är riktigt fina bilder som väcker inspirationen till att laga mat. Jag gillar att det finns så många olika typer av recept i boken, även om delarna med sallader, soppor och huvudrätter antagligen kommer att användas flitigast av mig.


Jag har hunnit testa flera av recepten redan och har gillat allt jag testat hittills. Bland annat den här veganska ceasar salladen med nötkrutonger och hemmagjord dressing som är på bilden. Den var riktigt, riktigt god och hade mycket smak. Kapitlet med soppor har även varit i flitig användning hemma hos mig, eftersom det är bra och billig studerandemat. Hittills har den afrikanska jordnötsgrytan blivit min favorit av sopporna, det kan ju nästan inte gå fel då en soppa innehåller jordnötssmör. ;)

En riktigt bra kokbok med många recept med varierande svårighetsgrad och prisklass. Det enda som jag blev lite besviken på i den här kokboken är att många av dessert recepten innehåller vanligt rörsocker, brunt socker eller liknande. Vore kul om fler av de recepten även hade andra källor för sötma eftersom boken är inriktad på hälsosam mat.

2 kommentarer:

 1. Åh, vilken fin! Veganmat kan jag ibland uppleva vara lite svårt - lustig nog, har ju varit vegetarian i 10 år.. Den här kanske jag måste lägga vantarna på..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid bra med lite ny inspiration. :)
   För mig blir det också lätt hänt att jag lagar samma mat om och om igen, men med en ny kokbok så blir det mer omväxling. Kan verkligen rekommendera denna, har gillat allt jag lagat ur den hittills!

   Radera