onsdag 25 februari 2015

Spännande nyheter från Madara


Det är inte så ofta jag brukar bli exalterad över nya produkter men dessa nyheter från Mádara har verkligen gjort mig nyfiken. Madara är ett märke som jag gillar och jag har varit nöjd med det jag testat därifrån. Det känns som att Madara är ett pålitligt märke som inte är alltför dyrt.

De första nyheterna är två nya ansiktsmasker. En ansiktsmask som skall ha en detoxande effekt och en annan som skall ha en peelande effekt. Ultra Purifying Mud Mask, detox masken, innehåller nordisk skogslera och skall motverka akne och inflammationer i huden.
Brightening AHA Peel Mask sägs avlägsna döda hudceller, jämna ut fina linjer och bleka pigmentfläckar. På sistone, eller under en ganska lång tid nu faktiskt, har jag endast använt ansiktsmasker med syror istället för att exfoliera huden mekaniskt. För min hud känns det absolut bäst eftersom mekaniskt peeling sliter för mycket på min hud. Men en syramask däremot känns snällare och jag upplever det även som att den jobbar mer på djupet.
Madara har även kommit ut med tre nya ansiktsoljor: Age Recovery, Soothing Hydration och Radiant Energy. Age Recovery skall vara bra för åldrande hud och jämna ut fina linjer och rynkor, samtidigt som den ger ordentligt med näring. Soothing Hydration skall ge huden fukt och elasticitet, den passar alla hudtyper men speciellt de med torr och känslig hud. Radiant Energy skall ge huden lyster och återfukta. Av ansiktsoljorna är det inte direkt någon jag blir så sugen på, men det ser ut att vara fina oljor med bra ingredienser.

Madaras nyheter finns i alla fall på naturisimo, minns inte att jag skulle ha sett dem någon annanstans ännu. Där finns även prover av ansiktsmaskerna att köpa om man är nyfiken.

7 kommentarer:

 1. Åh kan du inte berätta mer om vilka masker med syror du använder? //Hanna Li

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu använder jag Sukis, den är väldigt saftigt prissatt men också väldigt bra. Eftersom jag använder syramasker högst en gång i månaden så räcker den länge också. Men efter att den tagit slut tror jag att jag skall testa någon annan, kanske du råkar ha tips på någon bra? :)

   Radera
  2. Nej jag har inga tips alls tyvärr... Jag var jätteinne på att jag ville sätta igång med syra-masker för ett tag sedan och letade en del på nätet om det. Men så var jag på en ansiktsbehandling hos en eko-salong här i Göteborg, en lyx jag unnar mig alldeles för sällan. Och hon påtalade för mig att jag har mycket känsligare hy än jag nog insett innan. Efter det slopade jag idén med syror och lade mina slantar på att handla på mig en fullständig rutin från Pai istället. Jag har inte ångrat mig en sekund. Jag har inte känt mig så trygg med min hudvård på riktigt många år. Min hud är så mycket mer balanserad än den varit på länge. Jag har inga planer alls på att byta och mitt sug efter att prova nya produkter till ansiktet har verkligen dämpats.
   Trots det finns det en liten nyfikenhet kvar efter syror, därav min fråga om vilka syror du använder. Jag kanske kanske skulle våga... ;-) //Hanna Li

   Radera
 2. Svar
  1. Ja jag blev också riktigt nyfiken. :)

   Radera
 3. Har bara testat tre produkter ifrån Madara, vill minnas att jag gillade verkligen deras regenerating night cream, men att deras purifying foam wash var lite av en besvikelse beroende på använding haha

  Läste något om oljorna, men har inte hört något om maskserna som låter intressant!
  Av att bara se på ingredienslistan så låter Age Recovery och Soothing Hydration som något jag skulle vilja testa :)
  Jag är lite tveksam över syremasker, de må kännas snällare, men som du säger så fungerar de djupare... Alltså ingen bra att använda i sommaren eller när det är stark sol, och heller inte för ofta. Såklart gäller de samma med vanlig skrubb, men just AHA syror bör man ändå vara lite försiktig med, de kan ha motsatt verkan.. Lite roligt är ju att just den tid på året som jag behöver användning av syrebehandlingar för att motverka knottror på pannan, är just på sommaren då det i sig är inte smart att använda (speciellt om man är som jag som inte använder spf haha).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det här med peeling är ju lite av en knivig fråga, känns som att åsikterna och rekommendationerna avviker väldigt mycket. Själv har jag i alla fall kommit fram till att min hud gillar syrapeelingar bäst, men absolut inte för ofta utan högst en gång i månaden. Som du säger är det ju lite problematiskt att de gör huden solkänsligare, måste dock erkänna att jag använde syrapeeling ett par gånger i somrast även om jag jobbade ute hela sommaren. ;) Men lite SPF hade jag ju, så får hoppas på att det skyddade lite i alla fall.

   Radera