tisdag 13 januari 2015

Sophyto Ansiktsvatten


Sophyto pH Optimizing Restorative Toner:

Ingredienser: Aqua (spring water), *cynara scolymus (artichoke) leaf extract, *urtica dioica (nettle) herb extract, *lentinus edodes (shitake) fruit extract, *taraxacum officinalis (dandelion) root extract, *sambucus nigra (elderberry) fruit extract, *morinda citrifolia (noni) fruit extract, *mentha piperita (peppermint) herb extract, *rubus idaeus (raspberry) leaf extract, *rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, *chlorella vulgaris (green micro-algae) extract, *schizandra chinensis (schisandra) fruit extract, *alcohol denat, *aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice powder, levulinic acid, sodium, dehydroacetate, sodium hydroxide, glycerin, citric acid *Organic

Det här är en produkt som i sig är bra men som inte är riktigt optimal för min hudtyp. Då jag köpte det här ansiktsvattnet tänkte jag att jag skulle börja använda det på kvällen istället för Dr.Hauschkas. Det skall återställa huden till dess optimala pH och min syster tycker väldigt mycket om det, så det var därför som jag bestämde mig för att testa. Ur flaskan kommer en fin dusch av ansiktsvattnet som doftar väldigt gott och fruktigt. Det är verkligen toppen på att lugna huden och det känns också lite återfuktande.

Det märks att huden mår bra av det men tyvärr så täpper det till min hud och ger upphov till små vita pormaskar. Jag vet ju att min hud brukar reagera så på ansiktsvatten med glycerin, men jag tänkte att detta kanske kunde gå i alla fall eftersom glycerin kommer nästan längst ner på ingredienslistan, men tyvärr så gick det inte. Det är verkligen synd för annars märkte jag att min hud verkligen blev lugn och mindre irriterad av ansiktsvattnet.

Det var rätt länge sen jag testade detta ansiktsvatten och sen dess har Sophyto hunnit omformulera sitt ansiktsvatten. Men vad jag kan se så är ingredienserna rätt lika varandra och det är mest koncentrationerna av de olika ingredienserna som ändrats

+ Lugnar huden och ger en del fukt.
Täpper till min hud.

Finns att köpas på naturisimo (nya formulan) för £19, innehåller 120 ml.

Betyget blir 3,5/5 möjliga.

4 kommentarer:

 1. Hej! Hittade din blogg när jag sökte på msm pulver. Du skrev om det för ett par år sen såg jag. Tänkte höra om du märkt någon effekt av det på din hud? Kram Sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Just nu tar jag inte lika mycket av pulvret som förut men jag tycker ändå inte att jag vill sluta ta det helt. Någon gång har jag haft uppehåll med det helt och då känns det som att huden skulle bli lite sämre, kan ju bero på andra faktorer också men jag tror faktiskt att msm pulvret varit bra för min hud.
   För tillfället tar jag cirka en halv tesked av det varannan dag, just nu känns det som en lagom dos för mig. Hoppas det funkar för dig också om du bestämmer dig för att testa! :)

   Radera
 2. Vill bara tacka för vad du skrev om Eliah Sahil shampoo. Hade en liten provburk som jag inte begrep hur jag skulle använda. Stod i duschen och öppnade och fick ut pulver i handen. Hahaha.Slängde de i håret för hade ju läst det skulle va shampoo, men trodde det skulle va flytande.Sköljde bort det direkt. Hahaha. Nu har hag googlat och ska nog inte köpa mer, då jag absolut inte vill ha fett hår igen. Det har jag lyckats komma ifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att hör att mitt inlägg kunde vara till nytta! :) Trist att det inte funkade för dig heller!

   Radera