måndag 5 januari 2015

Färg & Förändring Flowers Deodorant


Färg & Förändring Flowers Aprikosros Deodorant:

Ingredienser: Rosenblomsvatten*, salviavatten*, aloe vera*, naturligt mineralsalt, glycerin*
(från vegetabilisk olja), havssalt, jojobaolja*, vegetabiliskt emulgeringsmedel, hamamelis*, kamomill*, citronsyraester, mjölksyra, cellulosa, farnesol, ättiksyra (ecocert) och växtparfym.
*ekologisk


Efter att ha letat länge efter en naturlig deo som gör jobbet kom jag över Coconut Dreams som var en fullpoängare. Tyvärr verkar de inte tillverkas längre så sökandet efter den ultimata deon har börjat på nytt. Denna från Färg & Förändring gillar jag även om den inte kan leva upp till min tidigare favorit.

Den här deon doftar ganska starkt av blommor och frukt och jag antar att det är en av orsakerna till att den funkar. Jag upplever det som att denna deo vid applicering är rätt rinnig, ibland så att det till och med droppar på golvet från rollerkulan. Den tar även en stund på sig att torka under armarna. Oftast klarar den av att hålla svettlukt borta bra och det är endast vissa dagar som jag tycker att den inte funkar. Dagar då man svettas mycket tycker jag inte heller att den riktigt håller måttet, då sätter sig svettlukten rätt fort i kläderna. En annan grej som jag lagt märke till är att jag tycker att den fungerade bäst i början då jag testade den, medan det verkar som att den efter en tid inte fungerade lika effektivt. Vet inte om det bara är inbillning eller om det faktiskt stämmer.

+ Doftar gott, håller oftast svettlukt borta.
Rinnig konsistens, klarar inte av att hålla svettlukt borta under alla tillfällen.

Finns att köpas på ecobeautyshop för 119 kr, innehåller 60 ml.

Betyget blir 4/5 möjliga.

2 kommentarer:

 1. Jag har heller inte haft världens tur med naturliga deos (verkar vara ett problem med andra). Okej, Rosenseriens funkar, men priset är ju onödigt dyrt.
  Den enda deon som faktiskt funkat bra har varit den jag gjort själv, och roligt nog är recepted väldigt likt Coconut Dreams!
  Min baserar dock på kakaosmör och aprikosolja, så den är inte lika rinnig i konsistens som kokosolja kan bli på sommaren. Och pilrotspulver använder jag också då jag fick extrem irritation av majsstärkelse.

  Nu så mäter jag med ögat när jag blandar min deo (så den blir olyckligtvis olika i konsistens varje gång), men tips är:
  Arrowroot – Finns i kryddhyllan! Vill man ha mer så har jag tyvärr inte lyckats hitta ett paket med Arrowroot här i Sverige men, finns att köpa på Buywholefoodsonline.co.uk för så billig peng att det är bara frakten man betalar för.
  Jordgubbsolja – Finns på Akomaskincare.co.uk för väldigt liten peng där med

  Lite "trial and error" och så har du gjort din egna Coconut Dreams! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset om egengjord deo! Har funderat lite på det tidigare men har inte riktigt kommit mig för att göra det då jag fått för mig att det skulle vara jobbigt. ;)
   Får väl nog ta och testa i alla fall, även om det ibland också är kul att testa färdiga deos. :)

   Radera