fredag 31 oktober 2014

Lite inhandlat


Pukka Organic Rosewater - Har länge velat testa rosvatten då jag läst så mycket bra om det, det sägs bland annat balansera hudens pH värde, verka anti-inflammatoriskt, hjälpa till med ärrläkning och ge fukt till huden. Jag är väldigt nyfiken på hur det kommer att funka för min aknehud. Det doftar väldigt gott i alla fall så jag får hoppas det levererar.

Now Foods Organic Shea Butter - Shea smör är en gammal favorit hos mig. Det är verkligen toppen att använda på torra områden på kroppen. Jag använder det t.ex. till torrhetseksem och mina torra hälar. Just detta shea smör hade en ganska konstig grynig konsistens då jag fick det och det saknar den nötiga doften jag förknippar med shea smör, men får hoppas det funkar lika bra för det.

Lavera Long Lash Mascara - Det verkar som att min favoritmascara från Lavera har slutats sälja så jag klickade hem denna för att se om den kan leva upp till min tidigare favorit. Lavera har annars kommit ut med flera nya mascaror ganska nyligen, de har fått lite blandade recensioner så det kändes som ett säkrare kort att köpa denna.

Weleda Everon Lip Balm - Ett läppbalsam som fått bra recensioner på bland annat ekosmetika. Jag hoppas detta skall hålla mina läppar mjuka i vinter.

Deep Steep Brown Sugar Vanilla Body Wash - Jag tycker väldigt mycket om Deep Steeps duschtvålar och denna gång ville jag testa en av deras nya dofter. Denna doftar väldigt gott av vanilj och det känns som att det är en väldigt passande doft nu under hösten och vintern.

11 kommentarer:

  1. Hej :) Länge sen sist! Ville bara meddela att jag nämnt dig i mitt senaste inlägg (troligtvis också mitt sista inlägg). Hoppas det är OK för dig. Kul att se att din blogg fortfarande rullar på. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att höra av dig, håller med om att det var länge sen sist! Vad tråkigt att du skall sluta blogga, men jag förstår dig, jag har ju själv inte en blogg med världens mest regelbundna uppdatering. ;)
      Önskar dig allt gott, kram!

      Radera
  2. Mmm saknar lite rosenvatten/hydrolaten jag använde flitigt i somras. Har ingen aning om den hjälpte med hyn, men jag vill gärna intala mig själv att den bidrog med lite svalkande ifrån hettan som var.
    Funderar på att göra egen hydrolat av Rosmarin som jag tycker är doftar väldigt uppfriskande.

    Grynigt shea smör stötte jag på när jag köpte ett från Akoma. Jag undrar om det är dennes naturliga tillstånd? T ex så är Nubian Heritage som sägs också vara rå shea smör mycket krämigare i konsistens, vilket jag tycker är lättare att arbeta med.
    Tips är att göra varmt vattenbad och smälta shea smöret för att sedan blanda in lite valfri flytande olja (typ aprikos) så kommer den bli lite krämigare när den väl har stelnat :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad spännande om du gör egen hydrolat, du måste berätta sen hur det gick om du bestämmer dig för att testa! :)
      Jag hade tidigare ett shea smör från Akamuti som, även om det hade en hård konsistens, smalt på huden och inte var det minsta grynigt. Så jag skulle gissa på att detta tagit skada av temperaturförändringar eller liknande. Tack för tipset om vattenbadet, kanske får ta och testa det så att smöret inte smular över hela golvet så fort man försöker smörja in sig. ;)

      Radera
  3. Tyckte du om Everon lip balm? Den och den svarta från Hurraw(den med månen, tror att den heter moon balm eller nåt) är mina favoriter! Jag hoppas verkligen att du kommer med recensioner på de här :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev inte riktigt såld på det faktiskt, recensioner kommer säkert så småningom på alla grejerna. :) Skall spana in Moon balm!

      Radera
  4. Hur funkade rosenvattnet för din hud? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hittills tycker jag det funkat riktigt bra! :)

      Radera
    2. Så kul! Tycker du har en sån fin blogg och tycker om att du skriver om både skönhetsgrejer och hälsogrejer :) Hoppas det kommer fler inlägg snart!

      Radera
    3. Vad roligt att höra! Ja uppdateringen har varit väldigt oregelbunden på sistone, min blogglust har inte försvunnit utan det är väl främst fråga om tidsbrist. Men fler inlägg är nog på väg. :)

      Radera
  5. Kul att fler inlägg är på väg,ser att ett par har kommit upp bloggen :D jag undrade varför det inte blivit lika tät uppdatering på bloggen jämfört med tidigare, var lite orolig att du tänkte sluta blogga, så blir glad att höra att du har blogglusten kvar! :)

    SvaraRadera