torsdag 20 juni 2013

Sommarläsning


Något som jag gillar väldigt mycket är att läsa böcker. När jag var mindre kunde jag plöja igenom flera böcker på en dag men på grund av tidsbrist och mycket studieläsande läser jag inte lika mycket böcker längre, även om jag fortfarande tycker det är lika roligt att läsa böcker som förr.

Under sommaren brukar jag passa på att läsa lite mera då man inte behöver sitta med näsan i någon skolbok. Den bok som nu väntar på att bli läst är Karen Fischers The Healthy Skin Diet. Den här boken fick jag av min syster i födelsedagspresent och jag har länge velat läsa den. Har kikat lite i den redan och av det jag sett verkar det vara en bok i min smak, återkommer med utlåtande när jag läst ut den.

Någon som redan läst denna?

8 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har nyss börjat blanda olivolja med min ansiktstvätt och gillar resultatet. Men VAR hittar du extra virgin som är kallpressad? Jag tycks inte hitta det någonstans. Är det stor skillnad mot att använda icke kallpressad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra att du fått bra resultat med olivoljan! :) Vad konstigt att du inte hittat extra virgin (jungfruolja) som är kallpressad, jag har aldrig haft något problem att hitta det utan brukar köpa min olivolja på en vanlig matvaruaffär på avdelningen där olika oljor finns. Skillnaden mellan kall- och varmpressad är att den kallpressade har behållit fler näringsämnen än den varmpressade. Efter vad jag läst så verkar det också vara vanligt att man använder sig av olika lösningsmedel när man varmpressar en olja, som i värsta fall kan lämna kvar i den färdiga oljan om den renas slarvigt.

   Radera
 2. Har haft just den boken i min önskelista ett bra tag nu, kanske ska göra en beställning på lite sommarläsning... Vad tycker du om boken so far?
  Är väldigt sugen på "The 8-Week Healthy Skin Diet" av samma författare. Har fått riktigt grymma resultat med min akne med Raw Food, har även slutat att ta B5 med L-Cysteine, men det är fortfarande inte riktigt Där så att säga. Har gjort en beställning på en slow juicer som jag tror ska fixa det där lilla sista. - Upptäckte iaf fin fina resultat när jag var hemma hos min mor i veckan som hade precis skaffat sig en råsaftcentrifug.

  Undrar lite hur allt går för dig? Blir det något inlägg om din kost snart möjligen? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittills gillar jag den här boken riktigt mycket kan jag säga, den berättar väldigt ingående om hur man skall gå tillväga för att få hjälp med sina hudproblem och går verkligen på djupet. Av vad jag har förstått så är "The 8-week Healthy Skin Diet" en nyutgåva av den här boken så de borde vara väldigt lika varandra.

   Vad roligt att höra att din hud har blivit bättre! Jag har nog planer på att skriva ett kost/hud inlägg så det är på gång, har bara haft en del annat att tänka på nu på sistone men inlägget borde nog dyka upp snart. :)

   Radera
 3. Svar
  1. Kul att du tycker det! Av vad jag läst hittills är det här verkligen en bok som jag kan rekommendera! :)

   Radera
 4. Vad tyckte du om boken när du läst klart den? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste främst delen om akne och sen lite av de allmänna tipsen för hur man skall äta för att huden skall må bra. Det jag läst så tycker jag om, även om man läst en del av sakerna förut tyckte jag också att boken tog upp en del nya saker, så den var klart läsvärd. :)

   Radera