onsdag 2 januari 2013

Dags för favoritlistor


Nytt år betyder att det börjar bli dags att knåpa ihop listor över förra årets bästa skönhetsprodukter. Det har redan börjat dyka upp favoritlistor på en del naturliga skönhetsbloggar och jag tycker väldigt mycket om att läsa andras listor och att själv få göra egna.
Precis som förra året har jag tänkt lista mina favoriter inom kropp, ansikte, hår och smink. En del produkter är nya favoriter som jag testat för första gången under det här året, medan andra kan vara gamla favoriter som jag använt under det här året men som jag upptäckt under tidigare år. Om någon är intresserad av mina tidigare favoritlistor från 2011 och 2010 så hittar man dem i kategorin favoriter.

Hoppas ni alla fått en bra start på det nya året!

8 kommentarer:

 1. hej fin blogg du har! jag undrar om du kunde hjälpa mig lite angående naturlig hudvård. jag har börjat använda madnelolja som sminkborttagning och slutat använda dyra ansiktsproduuter som ändå inte hjälpte min hy! gör även hemmagjorda ansiktsmasker, använder havssalt m.m. jag har börjar se en förbättrning. min hy mår mycket bättre! men sen använder jag "vanligt" smink, men främst mineralsmink. jag känner att jag inte byta ut mitt smink. men nu undrar jag om det gör nånting att jag använder "vanligt" smink? påverkr det min hy mycket? jag använder ju ändå naturliga produkter för att tvätta bort det sen? tack på förhand!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, svårt att säga hur ditt smink påverkar din hud, jag är ingen expert på området men hoppas jag kan hjälpa till lite i alla fall. :)

   När du skriver mineralsmink så undrar jag från vilket märke ditt mineralsmink kommer? Finns ju en hel del mineralsmink som utger sig för att vara mineralsmink men som kan innehålla en massa annat skumt också. Mineralsminksmärken som är helt rena är bl.a. Lily Lolo, c/o Naturkosmetik, Eco Minerals och Bellapierre. Om din foundation t.ex. innehåller mineralolja kan det kanske vara skäl att byta ut den eftersom mineralolja sägs vara portilltäppande. Själv gillar jag Lily Lolos foundation väldigt mycket.
   Finns också en hel hop med andra bra naturliga märken som gör smink, bl.a. Lavera, Logona, Dr.Hauschka, Terre d'Oc och 100% Pure. Har du testat smink från något av de märkena? Mycket naturligt smink är riktigt bra.

   Om det är något mer du undrar över är det bara att fråga!

   Radera
  2. åh tack så mycket för ditt svar! jag använder just nu elfs mineralsmink och även loreal. vet inte om det är så där jättebra? men använder smink mer och mer sällan, eftersom hyn blir bättre! är inte i behöv av att använda så mycket concealer som jag gjorde förr. tänkte även prova med OCM och se om det är något för mig? kan vara bra att göra det någon gång i veckan kanske :)
   använder även aloe vera ibland när min hy är röd, irriterad. det står att det ska vara 100% ren aloe vera. igår fick jag för mig att jag skulle läsa vad det egentligen innehåller och såhär stod det: aqua, propylene glycol, PEG-40 hydrogenated castor oil, triethanolamine, carbomer, aloe barbadenis, tocopherylacetate, methylparaben, propylparaben.
   eftersom jag är nybörjade inom allt sånt här så förstår jag mig inte på vad allt det här betyder. men parabener kan väl inte vara så bra? eller finns det undantag?

   Radera
  3. Loreals mineralmsink är tyvärr inte helt rent så det är kanske inte det mest optimala att använda, t.ex. Elfs mineralfoundation ser bättre ut i ingredienserna men innehåller t.ex. bismuth som många kan reagera negativt på. Har du testat något av de mineralsminkmärken som är helt rena? Har själv inte testat någon av Elfs och Loreals mineralprodukter men skulle ändå gissa på att t.ex. Lily Lolos produkter är minst lika bra, de är också väldigt prisvärda om man beställer fån deras brittiska sida eller från naturisimo.com. :)

   Aloe vera gelen har tyvärr inte en så trevlig ingredienslista, förutom parabenerna innehåller den också propylene glycol och triethanolamine som båda två kan vara hudirriterande. Har tyvärr inte så bra koll på vilka naturliga aloe vera gels det finns, försökte titta runt på lite olika webshopar och den här var enda jag hittade:

   http://www.naturisimo.com/products.cfm?id=1221&

   Kan tipsa dig om att kolla upp ingredienser på sidan skin deep (http://www.ewg.org/skindeep) om du är osäker på innehållet i någon produkt, jättebra sida som har info om många olika ingredienser. :)

   Radera
  4. nej det har jag inte gjort, men ska kolla upp de du tipsade om :) tack så jättemycket för din hjälp!

   Radera
 2. SV:

  Hej Elisabeth! Vilken olja man väljer att använda beror ju mycket på hurdan hudtyp man har. Det finns ju gott om fina, godkända oljor att använda - så det är bara att testa sig fram. Själv har jag sett jättefina resultat då jag använt mandeloljan.

  Jag har även fått kommentarer om att mandeloljan slutat verka efter några månaders användande, kan hända att man behöver varva med andra oljor ett tag för att huden inte ska "vänja sig".

  Huvudsaken är att du hittat en olja som passar din hud.

  Varför gillade inte din syster oljan? Kändes den för fet på huden, eller var det bara tanken att smörja in sig med olja som skrämde henne?

  SvaraRadera