tisdag 23 oktober 2012

Dr. Bronners Flytande TvålDr. Bronner's Magic Soaps Peppermint:

Ingredients: Water, Saponified Organic Coconut Oil, Saponified Organic Olive Oil, Organic Glycerin, Organic Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil, Organic Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Mentha Arvensis Extract, Organic Mentha Peperita (Peppermint) Oil, Citric Acid, Tocopherol.

Jag har bara använt den här tvålen till händerna och till det fungerar den ypperligt bra. För det första doftar den jättegott av pepparmint, en riktigt fräsch doft som sprids i luften när man tvålar in händerna. Tvålen är väldigt dryg och man behöver ta ytterst lite av den varje gång. Tvålen ger också ett rikligt och krämigt lödder som känns väldigt härligt, rengör bra gör den också. Mitt problematiska handeksem verkar inte heller ha något emot det vilket är väldigt positivt eftersom det vanligtvis är väldigt lättirriterat.
Så till de få negativa sidor med denna tvål, den kan kännas lite uttorkande och om man har sår eller dylikt på händerna kan den svida lite, antagligen på grund av pepparmintsoljan.

Överlag en mycket bra flytande tvål, Dr. Bronners tvålar kommer alltid ha en given plats på min handfatskant.

+ Doftar gott, mycket dryg, härligt lödder.
Aningens uttorkande.

Finns att köpas på bl.a. iHerb och Lovelula, min flaska är på 472 ml.

Betyget blir 4,5/5 möjliga.

6 kommentarer:

 1. Jag gillar också Dr. Bronners. :-)
  Använder den oparfymerade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra, det är verkligen bra och prisvärda tvålar. :)

   Radera
 2. Mmmm pepparmint, vad uppfriskande!

  SvaraRadera
 3. Underbar bild! Och riktigt snygg förpackning också..hah jag är så här för det visuella, hehe :) kram från Min Boudoir

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack, vad roligt att du tycker det! :) Gillar också förpackningen, den känns på något sätt lite gammaldags på ett bra sätt.

   Radera