söndag 13 april 2014

Den galna sexiga dieten


Den här boken läste jag under förra våren och det var en riktigt trevlig bekantskap. Kris Carr som skrivit Den galna sexiga dieten, diagnostiserades 2003 med en obotlig cancerform. Hon bestämde sig då för att helt lägga om sin kost och fick väldigt fina resultat med det. I sin bok skriver hon förutom om mat och näring, en del om livsstil i allmänhet, meditation och lite om naturliga skönhetsprodukter. I slutet av boken finns även en del recept.


Den här boken har verkligen ett väldigt bra innehåll. Jag gillar att den inte bara fokuserar på hälsosamt ätande utan också på helhetshälsan, även om det var just matdelen som jag gillade bäst. Särskilt delen som handlar om alkaliskt och basiskt ätande tycker jag var intressant då jag inte läst så mycket om det tidigare. Kris Carr förespråkar även att man skall dricka mycket gröna juicer och smoothies. Man blir verkligen sugen på att göra det till en regelbunden vana, efter att ha läst om deras goda effekter. Sen tycker jag att layouten är väldigt fin och fräsch, med mycket färger och rolig extrafakta i små rutor. Dessutom är boken skriven på ett väldigt kul sätt så jag njöt verkligen av att läsa denna.


Det var också efter att jag läst den här boken som jag bestämde mig för att utesluta sädesslag från min kost för att försöka få ordning på min problemmage. Vilket jag är väldigt glad för att jag gjorde, eftersom mina problem efter det blev mycket bättre. Det känns mycket skönt efter att ha haft magproblem under många år.

Jag blev väldigt förtjust i den här boken och det är absolut en av de bästa böcker om hälsa jag läst. Jag är också väldigt nyfiken på Kris Carrs bok, Crazy Sexy Kitchen, som är en samling med recept. Vad jag minns så testade jag aldrig några av recepten ur Den galna sexiga dieten även om många av dem såg riktigt mumsiga ut.

Har du läst den här boken eller någon annan av Kris Carrs böcker?

10 kommentarer:

 1. Jag kände också att detta var en av de roligaste och skönaste böcker om diet som jag läst, just på grund av den goda informationen tillsammans med all färg och text. Det var nog du som tipsade om boken för mig om inte jag minns fel, och jag är verkligen sjukt tacksam för det!
  Jag bad nästan alla i min närhet köpa ett ex, då jag tyckte det var en väldigt bra nybörjarbok som ger grunden till en hälsosam livsstil och diet utan att tänka allt för mycket på om det är veganskt eller inte - ät mer alkaliskt och släng allt processat liksom. Tyvärr så fångade den inte hjärtat på min mor och några andra. Men från min egen erfarenhet så handlar det mest om att dom bara inte är "där" mentalt för att ta in all information. I alla fall ligger den i bokhyllan hos dom, och när tillfället är rätt inne kommer de att ta upp och bli frälsta haha
  Nu hoppas jag bara att de översätter också Kimberly Snyders böcker, det vore fantastiskt.
  Verkligen kul att dina magproblem försvann! :)

  Jag testade ett fåtal recept i boken, men jag är väldigt mycket för bild, vilket saknas. Den enda som kändes minnesvärd var Zoodles (zucchini nudlar) med någon sås, såsen där var riktigt god tills det vart för mycket ^^ Kom senare in på andra banor och då vart många av recepten inte längre aktuella. Jag återkommer till boken då och då, men recepten har blivit något man inte går igenom. Jag prenumererar på hennes nyhetsbrev och där fick man ett utdrag av boken Crazy Sexy Kitchen (och som nu översatts vad jag vet), ser lovande ut, men samtidigt vet jag inte hur mycket användning av recepten jag kommer att ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just att den var så färggrann och roligt skriven var något jag också gillade bäst med den, har också försökt övertyga min mamma om att läsa en del hälsoböcker men det har väl gått så där. ;)

   Kimberly Snyders böcker måste jag kika lite närmare på, tror att jag helt missat dem sedan tidigare.

   Radera
 2. Låter som något att kika på ! :-)
  Jag undrar om jag inte hört talas om henne tidigare? Kanske från dig,men jag tror även på ett tv-program. Ska läsa lite mer och se. Hursomhelst bra tips om det nu är helt nytt eller något jag glömt bort. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen en rolig och läsvärd bok! :)

   Radera
 3. Tror det var jag som tipsade Malin om den ;)
  Gillade hur som helst boken väldigt mycket, den var så härlig, lånade den på bibblan två gånger! :)
  Frågan är om jag inte ska köpa den?!?
  Är också nyfiken på hennes receptbok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hennes receptbok låter väldigt spännande, roligt att du också gillade hennes bok. :)

   Radera
 4. En liten nominering till dig för alla fina kommentarer! :-) http://bilboblueeyes.se/2014/05/08/nominering-till-mig-och-mina-lasare/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Malin! Tack till dig också för alla fina kommentarer som du lämnat på min blogg! :)

   Radera
 5. Ville bara tacka för en blogg precis i min smak!

  SvaraRadera