måndag 9 september 2013

Lite nytt och annat smått och gott


Det var en tid sedan jag skrev sista inlägget och även om blogglusten till viss del funnits kvar har jag inte riktigt kommit mig för att skriva något, men förhoppningsvis skall det bli lite bättre med uppdateringen nu för jag gillar verkligen att blogga och läsa vad de andra bloggarna skriver om för intressanta grejer på sina bloggar.

Tänkte börja med att skriva lite om en del nya grejer jag köpt på sistone, har försökt förenkla min hudvårdsrutin en hel del på sistone för att inte göra min hud förvirrad men de här har i alla fall fått flytta in.

Dr.Hauschkas Rejuvenating Mask (Revital Maske på tyska), den här har jag skrivit någon rad om tidigare och var inte riktigt imponerad av den då. Men sen testade jag den igen och tyckte den var riktigt bra vilket ledde till att jag klickade hem en tub. Den sägs passa väldigt bra för de med hudproblem och skall både ge fukt och råda bot på blemmor, får se om jag blir lika imponerad som många andra verkar vara av denna.

Sophyto pH Optimizing Restorative Toner, den här köpte jag efter tips från min syster som gillar den väldigt mycket. Att huden skall ha sitt rätta pH för att fungera optimalt är något jag verkligen tror på och jag var nyfiken på att testa ett annat ansiktsvatten är Dr.Hauschkas att spreja över ansiktet på kvällen.

Evolve Gentle Cleansing Melt, även om jag gillar min kombo med olivolja och rengöringsskum skulle det vara ännu enklare att få jobbet gjort i ett steg. Evolves ansiktsrengöring sägs ta bort smink och orenheter utan att torka ut samtidigt som den lätt skall kunna sköljas bort med vatten efter användning. Jag håller tummarna för att den skall funka för mig eftersom jag länge varit ute efter en rengöring av det krämigare slaget som ändå kan tvättas bort med vatten eftersom jag inte gillar att hålla på med muslindukar och dylikt.

Annars kan jag också passa på att berätta att jag sedan två veckor tillbaka är nybliven näringslära studerande i Helsingfors. Jag är väldigt intresserad av kost och dylikt så därför började jag drömma om att slippa in till den är utbildningen och på grund av mycket läsande till inträdesförhöret lyckades jag slippa in. :)

Nu återstår att se om den här utbildningen är så intressant som jag hoppas den skall vara, utbildningen är helt på finska vilket är lite av en utmaning i sig eftersom jag är finlandssvensk och alltid pratat svensk dialekt i hela mitt liv så min finska är rätt rostig om man säger så. Men förhoppningsvis faller allt på plats vartefter tiden går, hoppas jag i alla fall. ;)

12 kommentarer:

 1. Studera näringslära låter ju onekligen som ett intressant val! :-) Hoppas som sagt att det är lika roligt som det låter. ;-)

  SvaraRadera
 2. Jo, måste säga att jag också testat ett ansiktsvatten som ska optimera ph nivån och det är från Nourish och har blivit mitt favorit ansiktsvatten. Hoppas Sophytos är lika bra. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, vad spännande! Som det ser ut nu så verkar ansiktsvattnet från Sophyto vara riktigt bra men kanske inte optimalt just för min hudtyp, däremot så tror jag fortfarande att iden med att optimera hudens pH värde är riktigt bra. :)

   Radera
 3. Hej! Vad roligt att hitta ett nytt inlägg av dig! Spännande produkter du köpt, är nyfiken på hur du kommer uppleva rengöringen och ansiktsvattnet, men framför allt så tycker jag att utbildningen låter intressant och bra! Jag hoppas du ska trivas där och uppleva att den är givande.
  Varma hälsningar, Hanna Li

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kändes som det började vara dags för ett nytt inlägg, har verkligen saknat att blogga under min "paus" och det är alltid så kul att få byta erfarenheter med andra bloggare och läsare! :)

   Radera
 4. Jag tycker mycket om den ansiktsmasken helt klart, efter att ha lagt en lermask brukar jag lägga den och huden ser helt underbar ut i flera dagar sen, kombinationen känns verkligen som ett ansiktslyft typ :)

  Nyfiken på ansiktsvattnet helt klart.

  Och utbildningen låter ju verkligen jätteintressant, hoppas verkligen att den är det!
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som att du får riktigt bra resultat med masken! Själv har jag inte riktigt kommit underfund med den ännu eftersom när jag nu testade den första gången efter att jag köpt tuben inte riktigt blev så nöjd med den, vet inte vad det är då jag får så blandade resultat med den. ;)
   Kanske jag också borde testa efter peeling eller lermask så att den verkligen slipper åt att verka.

   Radera
 5. Ja, testa efter lermask helst, du borde få mycket bättre resultat då!
  Jag har testat utan att lägga lermask och då blir jag inte alls så övertygad om hur bra den är.
  Men å´ andra sidan tror jag ju att för att få den bästa effekten av vilken ansiktsmask som helst krävs en djuprengörande lermask innan.
  Sen tycker jag att det är ett stort plus att masken även kan läggas runt ögonen och att den är dryg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag får nog ta och göra det, har slut på min favoritlermask från Akamuti nu så måste först beställa hem en ny burk. :)

   Radera
 6. Åh, lova att berätta vad du tycker om Evolve Gentle Cleansing Melt sen när du provat den!

  SvaraRadera