söndag 16 december 2012

Akamuti Neem Mineral Mask


Akamuti Neem Mineral Mask:

Ingredienser: Soltorkad Grön Lera, Neem Pulver och Ekologiskt Amla Pulver.

Måste säga att jag blivit riktigt förtjust i den här lermasken från Akamuti, jag har använt den en gång i veckan efter att jag ångat ansiktet och är nu inne på min andra burk.
Masken blandar man själv till med leran och vatten, kan vara lite klurigt ibland att få till rätt konsistens men med lite övning så går det bättre. Den skall sitta på huden 5-10 minuter och jag håller den alltid fuktig när jag har på den för att undvika att huden blir uttorkad. Efter att man sköljt av masken kan man återapplicera den på problemområden för att undvika finnutbrott, något som Akamuti skriver om på sin hemsida. Jag brukar göra det och tycker faktiskt att det funkar.


Efter användning så känns huden riktigt fräsch och djuprengjord utan att för den skull bli onödigt torr. När jag började använda masken kunde det dyka upp några finnar och småplitor efter användning men nu när jag har använt den i flera månader dyker det inte upp så många som i början, vilket antagligen tyder på att huden inte är lika oren som i början. Den här masken har blivit en favorit hos mig och jag kan inte komma på något negativt om den. Ni som har torr hud kanske borde vara lite försiktiga dock eftersom grön lera inte rekommenderas till de med torr hud.

+ Djuprengörande, effektiv i det långa loppet.
–  Inget.

Finns att köpas på The Organic BodyCare Shop för 6.95 £, innehåller 100 g.

Betyget blir 5/5 möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar